Dün ve bugün

Dokuz yıl önce Fenerbahçe, ligin yine bu vakitlerinde Kayseri Erciyes ile oynadı. Ligin otuz üçüncü haftasıydı. Ligin boyu dünkü gibi kısaydı. Seyircisiz oynama cezasından dolayı tribünler boştu. Dün...

Dokuz yıl önce Fenerbahçe, ligin yine bu vakitlerinde Kayseri Erciyes ile oynadı. Ligin otuz üçüncü haftasıydı. Ligin boyu dünkü gibi kısaydı. Seyircisiz oynama cezasından dolayı tribünler boştu. Dün de sadece bir tribün cezalı olsa dahi, o gün sokakta toplanan taraftardan sayıca fazla, ama coşkuda cezalı tribünler vardı. Fenerbahçe o sezon da üç kez seyircisiz oynamıştı. Ne tesadüf dün de üçüncü tribün cezasını çektiler.
Sarı lacivertliler 2006 Mayıs’ında Alex’le öne geçmiş, dört dakika sonra Devran’ın golüyle tabelada yakalanmıştı. Dün daha erken gol buldular, fakat dört dakika sonra Zoua’ya yakalandılar.
Daum Tuncay’ı kesip yerine Semih’I oynatarak sürpriz yapmıştı. Dün de İsmail Kartal sahada olması beklenen Meireles’i kesip Selçuk Şahin sürprizi yapmıştı. Balıkesir maçının orta saha göbeğine dönerek sorun yaşamamayı ve belki daha güvenli yüklenmeyi tercih etti.
Dokuz yıl önce iki maç fazlasıyla (!) attığı 89 golle ligin en golcü takımıydı. Dünse ligin çok atanlarından olsa da onlara sükse yapmış bir havası yoktu.
Kayseri Erciyes maçının öncesinde Galatasaray’ı ve deplasmanda Trabzonspor’u yenerek gelmişlerdi. Dün Galatasaray, Beşiktaş ve Bursa’yı yenerek tutunduğu ligin son iki haftasında Balıkesir ve Sivas maçlarını çevirerek Kayserililerin karşısına dikilmişlerdi.
Kayseri Erciyes’i başlangıçta zorlandıkları maçta 4-2 ile mağlup etmeyi başarmışlar, umutlarını son haftaya taşımışlardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Orta saha arızası 08 Mayıs 2023 | 86 Okunma Sezon sonu 03 Nisan 2023 | 298 Okunma Rakibi kendisi 20 Mart 2023 | 113 Okunma Düşük Vites 05 Mart 2023 | 74 Okunma Çok iyi puan 03 Şubat 2023 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar