Çift forvet

İki farklı önde olan bir takımın taraftarı santraforunu neden yuhalar? Bu hem bir taraftar eleştirisi, hem de taraftarın tepkisini açıklama isteğimin ilk cümlesidir. Galatasaray Mustafa Denizli’nin söylediği gibi...

İki farklı önde olan bir takımın taraftarı santraforunu neden yuhalar? Bu hem bir taraftar eleştirisi, hem de taraftarın tepkisini açıklama isteğimin ilk cümlesidir.

Galatasaray Mustafa Denizli’nin söylediği gibi eksikleri olan, ama artılar koymaya çalışan bir takım. Koydukları en büyük artı savunurken daha temaslı oynamaları. Ancak hala geçişlerde yavaşlar.

İkinci artıları, oyun disiplinlerini biraz daha geliştirmiş durumdalar. Bu onları daha dengeli takım olarak gösteriyor. Ancak bu kurguda oyunlarını rakibe kabul ettirmede hala sıkıntılılar.

Şimdi bu artıların yanı sıra temel eksiler takımın oyun akıcılığında sorun yaratıyor ki, taraftar tabelada iki sıfır öndeyken forvet oyuncusunun pas hatasında dayanamıyor. Daha iyi olmaları gerektiğine inanıyor, ligde en kötüsünden Etoo’nun gol vuruşunu düşünüp tepki gösteriyorlar. Bu aslında görmek istedikleri, ama bir türlü göremedikleri, bu yüzden de umutlanamadıkları oyunlarına isyan. Anlıyorum!..

Ancak yine de soruyorum. Bir takım tabelada iki farkla öndeyken, santraforunu pası düzgün atamadı diye niye ıslıklar.
Siz işinde hata yapan bir profesyonelin, ceza verildiğinde demiyorum, protesto edildiğinde motive olduğunu gördünüz mü? “O kadar para alıyorlar bununla başa çıkmayı öğrenmeliler” bakış açısına sahip olanlar, pozisyonu kaçıran futbolcuya tepki gösteren taraftarı daha da cesaretlendiriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Orta saha arızası 08 Mayıs 2023 | 86 Okunma Sezon sonu 03 Nisan 2023 | 298 Okunma Rakibi kendisi 20 Mart 2023 | 113 Okunma Düşük Vites 05 Mart 2023 | 74 Okunma Çok iyi puan 03 Şubat 2023 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar