As oyuncularla turladı

Rotasyon, bizde çok yanlış anlaşılan bir kavram. Dün Fatih Terim’in kurduğu on bir, bugün herkes tarafından ‘rotasyon’ olarak adlandırılacak. Oysa bunun adı rotasyon değil. Formda gördüğün ideal 11'ini derbi maçına saklamak.

Rotasyon, bizde çok yanlış anlaşılan bir kavram. Dün Fatih Terim’in kurduğu on bir, bugün herkes tarafından ‘rotasyon’ olarak adlandırılacak. Oysa bunun adı rotasyon değil. Formda gördüğün ideal 11’ini derbi maçına saklamak. Sakatlıktan korumak.

Rotasyon, formda olan ilk on birinizdeki enerjisi düşmüş ya da enerjisini korumak istediğiniz oyuncularınızı, enerjisi yüksek oyuncu ile değiştirmektir. O da en fazla 3-4 oyuncuyu dinlendirmek anlamına gelir. Böylece isimlere bakmadan güçlü oyununuzu sürekli hale getirirsiniz.

Bir kulüp elbette maç seçme hakkına sahiptir. Ancak Avrupa futbolunda gerileme dönemine girdiğimiz şu günlerde eğer formda kadrolar saklanacaksa,lig maçlarına dünkü kadrolarla çıkıp, bu seviye maçlara ideal on birleri sahaya sürmek gerekir. Dün aynısını Beşiktaş da yaptı ki, turu geçersem ne ala; geçemezsem, fikstürü sıkışık sezonda Avrupa’daki maç yükünden kurtulurum motivasyonunu barındırdığına inanıyorum.

Saracchi’nin sakatlığı nedeniyle oynayamamasını bir kenara koyalım. Galatasaray’ın lige formda başlayan ideal on birinden tam altı futbolcusu sahada yoktu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Orta saha arızası 08 Mayıs 2023 | 86 Okunma Sezon sonu 03 Nisan 2023 | 298 Okunma Rakibi kendisi 20 Mart 2023 | 113 Okunma Düşük Vites 05 Mart 2023 | 74 Okunma Çok iyi puan 03 Şubat 2023 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar