Kafa vuruşu yasaklanmalı

Transferin gözdesi Cenk Tosun’un sadece bir kafa golü var. Bu cümleyi futbolda tartışılan kafa vuruşu yasağına dikkat çekmek için kurdum. Peki kafa vuruşu yasaklanabilir mi? Süper Lig’in kafasını...

Transferin gözdesi Cenk Tosun’un sadece bir kafa golü var. Bu cümleyi futbolda tartışılan kafa vuruşu yasağına dikkat çekmek için kurdum. Peki kafa vuruşu yasaklanabilir mi?

Süper Lig’in kafasını çalıştıran takımları Beşiktaş, Fenerbahçe ve Başakşehir FK’dir. Beşiktaş en fazla kafa golü olan takım. Altı farklı futbolcu ile toplam sekiz gol attılar. Beşiktaş’ı Fenerbahçe ve Başakşehir FK ise yedişer golle takipte.

Kafa golü sıralamasında ligin ilk üçünde yer alan takımların attığı 22 golün sadece 4’ü santrforlar tarafından atıldı.

Ligde en çok kafa golü atan futbolcular üçer golle Yatabare (Karabükspor) , Maicon (Galatasaray) ve Kone (Sivasspor). İlk 10 futbolcu arasında santrforların sayısı dört.

Futbolda kafa golü sona ermiyor. Fakat futbolun oynayış şeklinin değişmesiyle kafa golü ile sivrilen santrforlar artık futbol sahnesinden çekiliyor.

Avrupa’da tartışılan konu ise kafa vuruşunun yasaklanması. Elbette profesyonel liglerde deği

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Orta saha arızası 08 Mayıs 2023 | 86 Okunma Sezon sonu 03 Nisan 2023 | 298 Okunma Rakibi kendisi 20 Mart 2023 | 113 Okunma Düşük Vites 05 Mart 2023 | 73 Okunma Çok iyi puan 03 Şubat 2023 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar