Seneye mektup

İyi futbol iyi oyuncularla oynanır. Son yıllarda bu klişe beynimize nakşettiler. Doğru bir sözdür. Buna ilave olarak duyduğum en güzel futbol adamı sözü: “Kaliteli futbolculara defans yaptırırsan, iyi futbol ortaya...

İyi futbol iyi oyuncularla oynanır. Son yıllarda bu klişe beynimize nakşettiler. Doğru bir sözdür. Buna ilave olarak duyduğum en güzel futbol adamı sözü: “Kaliteli futbolculara defans yaptırırsan, iyi futbol ortaya çıkar”.
Dün gece üçüncülük mücadelesi veren Galatasaray; oyun kalitesi olmadan, iyi futbolcularıyla bulduğu iki golle devreyi önde tamamladı.
Motive etmekte zorlandığınız, oyun kalitesi ile rakipleri sindiremeyen bir takımın ihtiyacı olan da tam da budur. Kaliteli futbolcular işler iyi gitmediğinde ortaya çıkıp skor üretir. Gelecek sezon takımın başında kalıp kalmayacağı tartışmalı olan Tudor’u ilk yarıda dengede giden oyunda kaliteli futbolcuları kurtardı. Adı Benfica ile anılan Sinan Gümüş harika bir vuruşla gol attı. Dünyanın sayılı oyun kurucularından olan ve iki sezondur geri planda kalan Sneijder golü de ondan aşağı kalır yanı yoktu.
Osmanlıspor’un yediği ikinci golden önce attığı, fakat ofsayt gerekçesi ile sayılmayan golü kritikti. Webo sayılmayan bu golde, skor tek haneli fark ile devam ederse nasıl sorun çıkaracağının ipucun verdi. Sinan Gümüş’ün attığı bu gol, lig üçüncülüğü yarışında bu yüzden önemliydi.
Riekerink döneminde topun arkasına geçen, disiplinli bir şekilde savunma yapan Galatasaray’ı ikinci yarının tamamında izledik. Galatasaray ilk defa 71’inci dakikada çok adamla çıkarak atak yaptı. İkinci yarının iki önemli pozisyonunda Muslera ne kadar önemli bir kaleci olduğunu gösterdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Orta saha arızası 08 Mayıs 2023 | 84 Okunma Sezon sonu 03 Nisan 2023 | 295 Okunma Rakibi kendisi 20 Mart 2023 | 112 Okunma Düşük Vites 05 Mart 2023 | 73 Okunma Çok iyi puan 03 Şubat 2023 | 106 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar