Yine, yeniden İstanbul Sözleşmesi…

Uzun zamandır gündemden düşen İstanbul Sözleşmesi denilen, toplumu ifsat etmek için icat edilmiş gulyabani tekrar başını çıkarmaya başladı.En acı olanı da bu yeniden canlandırma...

Uzun zamandır gündemden düşen İstanbul Sözleşmesi denilen, toplumu ifsat etmek için icat edilmiş gulyabani tekrar başını çıkarmaya başladı.

En acı olanı da bu yeniden canlandırma çalışmalarının bu anlaşmanın karşısında olması gerekenler tarafından yapılıyor olması!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Film Festivali duyurularında hiç de alışık olmadığımız ifadelere yer verildi. Festivalin duyuru metinlerinde yer alan “cinsiyetsiz” ifadesi doğal olarak duyarlı insanları tepkisini çekti. Oluşan tepkiler sonucu belediye film festivalinin iptal edildiğini duyurdu.

“Cinsiyetsiz” kelimesinin kullanımı hiçbir şekilde mazur görülemez. Hangi amaçla kullanılırsa kullanılsın, hangi maksatla kullanılırsa kullanılsın yaptığı çağrışımlar yönüyle olumsuz bir kelime.

Bir büyükşehir belediyesinin düzenlediği bir festivalin duyuru metinlerinin daha bir hassasiyetle hazırlanması gerekiyor. Burada “gözden kaçmış” gibi veya “amacımız bu değildi” gibi bir savunma asla mazur görülemez.

İstanbul Sözleşmesi gibi bir metnin toplum üzerinde yapmak istediği operasyonlar göz önüne alındığında bu sözleşmenin karşısında olan insanların daha dikkatli olması gerekiyor. Böyle bir yanlışlık (eğer gerçekten yanlışlıksa) ancak ve ancak İstanbul Sözleşmesi taraftarlarının ekmeğine yağ sürmekten başka bir işe yaramaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Kahrolsun İsrail” demek yetmiyor… 20 Mayıs 2021 | 121 Okunma Şirazeden çıkmış memleketimden manzaralar… 17 Mayıs 2021 | 556 Okunma Hayalimdeki Kudüs… 13 Mayıs 2021 | 219 Okunma Hayalimdeki Çin’den Hayalimdeki İsrail’e… 10 Mayıs 2021 | 296 Okunma Yirmili yaşlar ne kadar masum? 06 Mayıs 2021 | 176 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar