Yangından mal kaçıranların müfredatı mı?

Yaklaşık bir aydır önümüzdeki yıl uygulamaya konulacak olan yeni eğitim sistemi üzerine anlamaya çalıştığım kadarıyla yaptığım tespitleri siz değerli okuyucularımla paylaşmaya...

Yaklaşık bir aydır önümüzdeki yıl uygulamaya konulacak olan yeni eğitim sistemi üzerine anlamaya çalıştığım kadarıyla yaptığım tespitleri siz değerli okuyucularımla paylaşmaya çalıştım.

Sistem özü itibariyle doğru bir sistem olmasına rağmen özellikle İmam Hatip ve Meslek liselerinde uygulanamayacak olması dolayısıyla bu okullar aleyhine işleyecek bir sistem gibi kurgulandığını dile getirmeye çalıştım.

Bütün bu zikretmeye çalıştığım ve feveranını yapmaya gayret ettiğim sürecin sonunda zaten sıkıntılı olan meslek eğitiminin birkaç yıl sonra ortadan kalktığını görürsek hiç şaşırmayalım.

Hoş, zaten sistemin bu haliyle hedef okullar olan Anadolu liselerinde de uygulanabileceği şüpheli. Çünkü yeni sistemin uygulanabilmesi için her şeyden önce insan daha sonra bina altyapısına ihtiyacı var.  Mevcut öğretmen kadrosuyla ve bina altyapısıyla yeni sitemin başarılı olup olamayacağı da bir muamma gibi duruyor.

Ama anlaşıldığı kadarıyla Milli Eğitim Bakanlığı sistemin bütün aksayan yanlarına rağmen bu sistemi hayata geçirecek. Sanırım yine “kervan yolda düzülür” misillü sistemin aksayan yanları zaman içerisinde yama yapılarak kapatılmaya çalışılacak.

Lakin sistemden daha önemli bir mesele var ki bu tümüyle gözden kaçırılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Kahrolsun İsrail” demek yetmiyor… 20 Mayıs 2021 | 121 Okunma Şirazeden çıkmış memleketimden manzaralar… 17 Mayıs 2021 | 556 Okunma Hayalimdeki Kudüs… 13 Mayıs 2021 | 219 Okunma Hayalimdeki Çin’den Hayalimdeki İsrail’e… 10 Mayıs 2021 | 296 Okunma Yirmili yaşlar ne kadar masum? 06 Mayıs 2021 | 176 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar