Yağ satarım, bal satarım, din satarım...

İnanın ortadan kaybolmakla inandıkları iddia ettikleri değerlere çok daha fazla hizmet edeceklerdir.

Sosyal medyanın hayatımızın her alanına fütursuzca girmesiyle birlikte yeni bir meslek ve geçim kaynağı peyda oldu: Trollük.

Bunlar için daha önce de “modern hariciler” diye yazmıştım.

Tek meziyetleri her konu hakkında ileri geri konuşup görüş beyan etmek olan troller her türlü milli ve manevi duyguları istismar etmekten geri kalmıyorlar.

Hiçbir denetime maruz kalmadan kameranın karşısına geçen ve baş kesip, adam asan bu zevat her türlü terbiye sınırını ihlal etmekten de geri kalmıyor. Yeri geldiğinde küfreden, yeri geldiğinde tehdit eden troller maalesef toplumsal barışın köküne kibrit suyu döküyorlar.

Sosyal medya trollerinin en çok istismar ettikleri konu ise “Din” ve "Osmanlı Devleti.” Daha özele indiğimizde ise bu zevat en çok “Peygamber Efendimiz” ile “Abdülhamid Hanı” istismar ediyorlar.

Geçtiğimiz günlerde aldığı son model spor arabası ile gündeme gelen bu trollerden bir tanesi hemen dini duyguları istismar ederek “tebliğ yapmaya en güzel ve en hızlı şekilde gidebilmek için” böyle davrandığını söyledi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Kahrolsun İsrail” demek yetmiyor… 20 Mayıs 2021 | 120 Okunma Şirazeden çıkmış memleketimden manzaralar… 17 Mayıs 2021 | 553 Okunma Hayalimdeki Kudüs… 13 Mayıs 2021 | 214 Okunma Hayalimdeki Çin’den Hayalimdeki İsrail’e… 10 Mayıs 2021 | 294 Okunma Yirmili yaşlar ne kadar masum? 06 Mayıs 2021 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar