Turizm Bakanı’nın gafı ve Köy Enstitüleri

Devletin yönetim mekanizmalarında görev alanlar her hallerine dikkat etmek zorundadırlar. Onların sokaktaki vatandaşlar gibi gaf yapma veya yanlış yapma gibi bir lüksleri yoktur. Devlet ciddiyeti onların, değil her kelimelerini her harflerini...

Devletin yönetim mekanizmalarında görev alanlar her hallerine dikkat etmek zorundadırlar. Onların sokaktaki vatandaşlar gibi gaf yapma veya yanlış yapma gibi bir lüksleri yoktur. Devlet ciddiyeti onların, değil her kelimelerini her harflerini bile dikkatle seçmelerini gerektirir.

Geçtiğimiz günlerde Turizm Bakanı (Aslında tam ismi Kültür ve Turizm Bakanlığı ama ben Turizm Bakanı demeyi tercih ediyorum) Mehmet Ersoy, katıldığı bir televizyon programında öyle bir gafa imza attı ki evlere şenlik…

Bakan, İstanbul’un fethinden bahsederken “işgal” kelimesini kullandı ki bunu bir devlet adamından duymak işin fecaatini daha da artırıyor.

İşin en ilginç ve üzücü olan tarafı, Bakanın bu gafı yaptıktan sonra hatasını geç düzeltmesi olmuştur. Üstelik Bakan, bu hatasını birkaç gün sonra bir tweet atarak düzeltmeye çalıştı ama atı alan Üsküdar’ı çoktan geçmişti.

İstanbul’un fethini ısrarla “işgal” olarak gören devlet ve millet düşmanlarının ekmeğine yağ sürülmüş, onların keyiflenmesine yol açılmıştı bir kere.

Çünkü bu tür söylemler ile zihinlerini besleyerek ecdat ve dahi devlet düşmanlığı yapan o kadar çok insan var ki içimizde. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Kahrolsun İsrail” demek yetmiyor… 20 Mayıs 2021 | 121 Okunma Şirazeden çıkmış memleketimden manzaralar… 17 Mayıs 2021 | 556 Okunma Hayalimdeki Kudüs… 13 Mayıs 2021 | 219 Okunma Hayalimdeki Çin’den Hayalimdeki İsrail’e… 10 Mayıs 2021 | 296 Okunma Yirmili yaşlar ne kadar masum? 06 Mayıs 2021 | 176 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar