Reklamlar…

Vahşi kapitalizmin oluşturduğu tüketim kültürü birçok alanda zararlara yol açtı. Bu tüketim kültüründen çocuklar da erkekler de şehirliler de köylüler de fakir de zengin de bir şekilde...

Vahşi kapitalizmin oluşturduğu tüketim kültürü birçok alanda zararlara yol açtı. Bu tüketim kültüründen çocuklar da erkekler de şehirliler de köylüler de fakir de zengin de bir şekilde etkilendi.

Ama bana sorarsanız kapitalizmin acımasız yüzü olan tüketim kültürü en çok kadınlara zarar verdi.

Tüketim kültürü, sürekli tüketimi gerektiren bir olgu.

“Ne kadar çok tüketirsen o kadar çok bireysin” sloganıyla özendirilmeye çalışılan tüketimin artması için kullanılan argüman ise “reklamlar” oldu.

Son derece profesyonelce, dev bütçeli sinema yapımlarına taş çıkartacak nitelik ve kalitede hazırlanan reklamlarla pompalanan tüketim kültürü, “tüketim için her şey mubah” anlayışı ile sınır tanımaksızın gelişti.

Tüketim kültürünü sürekli hale getirmek için kullanılan reklamlarda ise en çok kadın figürü ön plana çıkarıldı. Öyle ki kadın, kadın olmaktan, ürün de ürün olmaktan çıkarıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Kahrolsun İsrail” demek yetmiyor… 20 Mayıs 2021 | 120 Okunma Şirazeden çıkmış memleketimden manzaralar… 17 Mayıs 2021 | 553 Okunma Hayalimdeki Kudüs… 13 Mayıs 2021 | 214 Okunma Hayalimdeki Çin’den Hayalimdeki İsrail’e… 10 Mayıs 2021 | 294 Okunma Yirmili yaşlar ne kadar masum? 06 Mayıs 2021 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar