Rahmet Peygamberinin sirke satan ümmeti…

Kültürümüzde “Keskin sirke küpüne zarar” diye bir deyim vardır. Fevri çıkışların, zamansız çıkışların insana ve topluma vereceği zararları anlatan çok güzel bir...

Kültürümüzde “Keskin sirke küpüne zarar” diye bir deyim vardır. Fevri çıkışların, zamansız çıkışların insana ve topluma vereceği zararları anlatan çok güzel bir darb-ı meseldir bu söz.

Ancak sıklıkla hatırlatılmasına ve zararları yaşanmasına rağmen bir türlü keskin sirke olmaktan kurtulamıyoruz toplum olarak.

Yukarıdaki girişi yapmama neden olan olay dün twitter’da rastladığım bir tweet oldu. Beni üzen bu tweet, Diyanet İşleri Başkanlığı’na yönelik yazılmış olan bir teklif başlığı ile paylaşılmış. Mahiyeti ise, dini değerler ve kutsal mabetlerimiz ile alay eden ve bu minvalde İslam ve dahi Müslümanlara yönelik saldırılardan berî durmayan şahıslara yönelik bir yaptırım teklifi.  

Oysa İslam dini barış dinidir, selamet dinidir, bütün insanlığı kuşatıcı bir dindir.

Bu şekilde insanları dışlamanın, bu kadar keskin ifadeler kullanmanın bu dinin ruhuna uygun olduğunu düşünmüyorum.

Kaldı ki Rahmet Peygamberi olan Efendimiz Hz. Muhammed İslam’ın en büyük düşmanı olan Ebu Cehil’in cenazesi hakkında bile kötü söz söylenmemesini istemiş birisi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Kahrolsun İsrail” demek yetmiyor… 20 Mayıs 2021 | 121 Okunma Şirazeden çıkmış memleketimden manzaralar… 17 Mayıs 2021 | 556 Okunma Hayalimdeki Kudüs… 13 Mayıs 2021 | 219 Okunma Hayalimdeki Çin’den Hayalimdeki İsrail’e… 10 Mayıs 2021 | 296 Okunma Yirmili yaşlar ne kadar masum? 06 Mayıs 2021 | 176 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar