Paganizmin Kemalizm çıkışı...

İlk ortaya çıkış tarihi bilinemeyecek kadar eski olan Paganizm, tabiatta bulunan çeşitli objelere tapınma şeklinde kendini gösterir. Bu obje bazen bir ağaç, bazen bir kaya, bazen bir hayvan olabilmektedir.Genel olarak da bu objeler...

İlk ortaya çıkış tarihi bilinemeyecek kadar eski olan Paganizm, tabiatta bulunan çeşitli objelere tapınma şeklinde kendini gösterir. Bu obje bazen bir ağaç, bazen bir kaya, bazen bir hayvan olabilmektedir.

Genel olarak da bu objeler bir şekle sokularak bu şekil ya da şekiller karşısında çeşitli ritüeller ile tapınma söz konusudur.

Paganizmin en bilineni olan putperestlik genellikle taşlardan yontulmuş belli bir şekli olan veya olmayan nesnelere tapınma şeklinde ortaya çıkmıştır.

Tarihin en eski dönemlerinden itibaren putperestliğe her daim rastlanmıştır.

Paganizm veya putperestliğe karşı en büyük mücadelelerden birisini Ulü'l-azm peygamberlerden olan Hz. İbrahim Peygamber vermiştir.

Hz. İbrahim, eline aldığı bir balta ile şehirdeki bütün putları kırmış, sadece bir tanesini kırmayarak baltayı boynuna asmıştır. Kendisine putları kıranların kim olduğunu soranlara ise boynuna balta asılı olan putu göstererek insanlara yaptıkları işin ne kadar boş olduğunu göstermeye çalışmıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Kahrolsun İsrail” demek yetmiyor… 20 Mayıs 2021 | 121 Okunma Şirazeden çıkmış memleketimden manzaralar… 17 Mayıs 2021 | 556 Okunma Hayalimdeki Kudüs… 13 Mayıs 2021 | 219 Okunma Hayalimdeki Çin’den Hayalimdeki İsrail’e… 10 Mayıs 2021 | 295 Okunma Yirmili yaşlar ne kadar masum? 06 Mayıs 2021 | 176 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar