Özlem Zengin’e tavsiyeler

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin yaptığı açıklamalar nedeniyle bazı kesimlerin hedefi haline gelmiş durumda. Lakin biz bu yazımızda Zengin’e hedef haline getiren açıklamaları üzerinde değil, alt...

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin yaptığı açıklamalar nedeniyle bazı kesimlerin hedefi haline gelmiş durumda. Lakin biz bu yazımızda Zengin’e hedef haline getiren açıklamaları üzerinde değil, alt yapısının oluşturulduğu bir değişiklik hakkında bazı tavsiyelerde bulunmaya çalışacağız.

Muhtemelen birçok kişi Zengin’in son açıklamalarından daha önemli olan konunun ne olduğunu merak ediyordur ve yine muhtemelen birçok kişi konudan bihaberdir. Oysaki Ak Parti'nin ve dahi Zengin’in altyapı çalışmalarını yaptığı değişiklik, milletin kahir ekseriyetini olumsuz etkileyecek bir zemine doğru kaymaya çok müsait.

Geçen haftaki yazımı okuyanlar hatırlayacaktır, satırlarımda AK Parti’nin hayvan hakları ile ilgili bir yasa çalışması içerisinde olduğunu, Özlem Zengin’in de bu yasa değişikliği üzerindeki beyanlarına yer vermiştim.

Yapılması düşünülen yeni yasanın ise aynen İstanbul Sözleşmesi’nde olduğu gibi özelikle muhafazakâr kesimin dini bir ibadeti olan Kurban Bayramı’na dolayısıyla ibadetine yönelik ciddi bir tehdit olduğunu da ifade etmiştim.

Yazımı okuduktan sonra benimle irtibata geçen birçok kişi aynı kaygıları paylaştıklarını ifade ettiler. Söz konusu kanunun gerekli tedbirler alınmadan yasalaşması durumunda hayvan hakları savunucularının özellikle Kurban Bayramı ve ibadeti üzerinde baskı oluşturmak suretiyle Müslümanların ibadetlerini yerine getirmesi konusunda ciddi sıkıntılar oluşacağı ifade edildi.

İstanbul Sözleşmesi'nin aile üzerinde yaptığı tahribatın, hazırlanacak olan benzer yasayla ibadetler üzerinde de bir baskı aracı olarak kullanılacağı endişeleri ortaklaşa dile getirildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Kahrolsun İsrail” demek yetmiyor… 20 Mayıs 2021 | 121 Okunma Şirazeden çıkmış memleketimden manzaralar… 17 Mayıs 2021 | 556 Okunma Hayalimdeki Kudüs… 13 Mayıs 2021 | 219 Okunma Hayalimdeki Çin’den Hayalimdeki İsrail’e… 10 Mayıs 2021 | 296 Okunma Yirmili yaşlar ne kadar masum? 06 Mayıs 2021 | 176 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar