Onlar niye öyle, biz niye böyleyiz?

İstiklal Marşı şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy, Avrupa seyahati dönüşünde Avrupa’nın nasıl bir yer olduğunu soran dostlarına şu veciz cevabı verir: “İşleri dinimiz gibi, dinleri işimiz...

İstiklal Marşı şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy, Avrupa seyahati dönüşünde Avrupa’nın nasıl bir yer olduğunu soran dostlarına şu veciz cevabı verir: “İşleri dinimiz gibi, dinleri işimiz gibi...”

Bugünlerde Mehmet Akif Ersoy’un bu veciz sözünü bütün çıplaklığı ile yansıtan manzaralar yaşıyoruz maalesef. Bizim göstermemiz gereken hoşgörü ve anlayışı Avrupalılar sergilerken, biz ise hoşgörü ve anlayış dini olan İslam’a zıt hareketlerde bulunuyoruz.

Ramazan ayında oruç tutmak her Müslümanın üzerine farz. Bu dünyanın neresinde olursa olsun böyle. Bu bilinçte olan Müslümanlar da Yaratıcının emri olan İslam’ın ana şartlarından oruç ibadetini yerine getirmeye çalışıyorlar.

Ramazan’da özürsüz oruç tutmamanın günahı büyüktür. Nefsin ya da masivanın orucun önüne koyduğu engeller iman/amel denkleminde ölçüye tabi tutulur.

Efendimiz Hadis-i şerifte: “Özürsüz olarak Ramazan’da bir gün oruç tutmayan, bunun yerine bütün yıl boyu oruç tutsa, Ramazan’daki o bir günkü sevaba kavuşamaz” diye buyurur.

Zor işlerde çalışanlar ya da sıcak altında ter atmak zorunda kalarak çalışanlar yaptıkları işin/mesleğin bir özür olmadığını gayet iyi bilirler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Kahrolsun İsrail” demek yetmiyor… 20 Mayıs 2021 | 121 Okunma Şirazeden çıkmış memleketimden manzaralar… 17 Mayıs 2021 | 556 Okunma Hayalimdeki Kudüs… 13 Mayıs 2021 | 219 Okunma Hayalimdeki Çin’den Hayalimdeki İsrail’e… 10 Mayıs 2021 | 295 Okunma Yirmili yaşlar ne kadar masum? 06 Mayıs 2021 | 176 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar