Öldürülen kadın ama öldüren erkek değil...

Ne kadar ilginçtir ki “pozitif ayrımcılık” adına kadın lehine yapılan her düzenlemeden sonra kadına yönelik şiddet eylemlerinde artış görülüyor.

Türkiye adeta bir gazetecilik cenneti. Gün geçmiyor ki gündemi meşgul edecek olaylar yaşanmasın.

Bu olaylardan birisi de geçtiğimiz hafta yazıldı. Konu üzerinde o kadar çok haber yapıldı, yazılıp çizildi ki...

Söz konusu olay Emine Bulut olayı.

Neresinden bakarsanız bakın canavarca ve vahşice işlenmiş bir cinayet.

Savunulacak, hafife çıkarılacak “ama” denilecek bir tarafı yok.

Yapan kişi en ağır şekilde cezalandırılmalı ki bundan sonra bu tarz olayları işleyecek insanlara bir ibret olsun ve tekrarı yaşanmasın.

Brezilya’da bu tür ağır vakalar işleyen suçlulara yönelik uygulanan ceza şekli az da olsa gönül rahatlatan şekilde uygulamaya tabi. Yanlış hatırlamıyorsam bu tür cezalara uygulanan yaptırım şekli; ölmeyecek kadar gıda ve uyku izni verildikten sonra hapishanenin bodrum katında gün yüzü görmeden gün boyu pedal çevirerek ülkedeki okullara ve sokak lambalarına elektrik üretimi sağlanıyor. Şehrin sokak lambaları ve bölge okulları için gerekli enerjiyi üreten mahkumlar her gün 16 saatlik mesai yaparak cezalarını dolduruyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Kahrolsun İsrail” demek yetmiyor… 20 Mayıs 2021 | 121 Okunma Şirazeden çıkmış memleketimden manzaralar… 17 Mayıs 2021 | 556 Okunma Hayalimdeki Kudüs… 13 Mayıs 2021 | 219 Okunma Hayalimdeki Çin’den Hayalimdeki İsrail’e… 10 Mayıs 2021 | 296 Okunma Yirmili yaşlar ne kadar masum? 06 Mayıs 2021 | 176 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar