Koronalı İspanya tedaileri…

Yaklaşık 3 aydır dünya olarak Koronavirüs ile yatıyor, Koronavirüs ile kalkıyoruz. Şu kısacık zaman dilimi içerisinde o kadar çok şey yaşandı ki yazılmaya kalksa kütüphaneler dolusu kitap...

Yaklaşık 3 aydır dünya olarak Koronavirüs ile yatıyor, Koronavirüs ile kalkıyoruz. Şu kısacık zaman dilimi içerisinde o kadar çok şey yaşandı ki yazılmaya kalksa kütüphaneler dolusu kitap olacağı şüphe götürmez.

Bütün bu gelişmeler içerisinde olumlu gelişmeler de yaşandı/yaşanıyor. Almanya’da minarelerden ezan okunması, İtalya’da sokakta namaz kılan Müslümanlara eşlik eden Hristiyanlar ve en önemlisi de 500 yıl sonra İspanya’da ezan seslerinin yeniden yükselmesi bu gelişmelerin başta gelenleri.

Özellikle İspanya’da 500 yıl sonra tekrar ezan sesleri duyulmaya başlaması önemli bir gelişme. Her ne kadar bu devlet eli ile yapılmıyor olsa da bireysel seslendirmenin karşısında ümit ve umutla dinlenildiği aşikâr.

İnşallah semaya yükselen bu ezan sesleri birçok İspanyol’un kalbinde mâkes bulur ve İslamiyet tekrar İber Yarımadasında neşv-ü nema bulur.

“Ahir zamanda güneş batıdan doğacak” hadisi şerifinin bir tevili de bu olabilir mi acaba?

Niçin olmasın? Kalpler Allah’ın elinde değil mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Kahrolsun İsrail” demek yetmiyor… 20 Mayıs 2021 | 121 Okunma Şirazeden çıkmış memleketimden manzaralar… 17 Mayıs 2021 | 556 Okunma Hayalimdeki Kudüs… 13 Mayıs 2021 | 219 Okunma Hayalimdeki Çin’den Hayalimdeki İsrail’e… 10 Mayıs 2021 | 296 Okunma Yirmili yaşlar ne kadar masum? 06 Mayıs 2021 | 176 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar