Korona ile mücadelede neyi ihmal ediyoruz?

Dünya üzerinde yaşanan bütün büyük felaketlere bakıldığında arka planda yatan maneviyat eksikliği ve ahlaksızlık çok rahatlıkla görülebilecektir. Bugün yaşanan korona felaketinin de arkasında...

Dünya üzerinde yaşanan bütün büyük felaketlere bakıldığında arka planda yatan maneviyat eksikliği ve ahlaksızlık çok rahatlıkla görülebilecektir. Bugün yaşanan korona felaketinin de arkasında benzeri sebepler yatmaktadır.

Virüsle mücadele etmek için her ne kadar maddi sebeplere sarılsak da kurtuluşun manevi reçetesini unutmamamız gerekiyor.

Dünya bugün korona ile mücadele etmek için bütün maddi imkanlarını seferber etmiş durumda. Bütün dünya devletleri hastalığın tedavisi için aşı bulma yarışına girmiş durumda.

Dezenfekte işlemleri başta olmak üzere karantinaya varıncaya kadar bütün önlemler alınıyor ve alınmaya devam ediliyor.

Maddi anlamda bütün bunlar yapılırken manevi tarafta ise tam tersi yapılıyor.

İnsanları dinden, ibadetten ve duadan uzaklaştırmak için adeta bir yarış içine girilmiş durumda. Hem İslam aleminde hem de Hristiyan dünyada dua, ibadet ve ayinler erteleniyor veya iptal ediliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Kahrolsun İsrail” demek yetmiyor… 20 Mayıs 2021 | 120 Okunma Şirazeden çıkmış memleketimden manzaralar… 17 Mayıs 2021 | 553 Okunma Hayalimdeki Kudüs… 13 Mayıs 2021 | 214 Okunma Hayalimdeki Çin’den Hayalimdeki İsrail’e… 10 Mayıs 2021 | 294 Okunma Yirmili yaşlar ne kadar masum? 06 Mayıs 2021 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar