Keşke Müslüman olmasaydık..!

Medine civarında Beni Esed İbn-i Huzeyme kabilesi ganimet hevesiyle Müslümanlığa girmişlerdi. Rivayete göre bir kıtlık senesi Medine'ye gelmişler ve Kelime-i Şehadeti söylemişlerdi.Peygamber'e karşı: "

"Biz filan oğulları ve filan oğulları gibi sana savaş açmadık, ağırlık ve ailelerimizle geldik." diyorlar, sadaka gözetiyorlardı ve yaptıklarını Peygambere bağışlatmak istiyorlardı.

Onların bu hali üzerine şu ayeti kerime nazil oldu:

"Bedevîler 'inandık' dediler. De ki: Siz iman etmediniz ama 'İslâm olduk.' deyin. Henüz iman kalplerinize yerleşmedi. Eğer Allah'a ve Resulüne itaat ederseniz, Allah işlerinizden hiçbir şeyi eksiltmez. Çünkü Allah çok bağışlayan, çok merhamet edendir." (Hucurat, 49/14)

Türkiye başta olmak üzere İslam toplumunun bugünkü durumu maalesef bu ayetin ifade ettiği duruma çok benziyor. Bugün İslam aleminde milyarlarca Müslüman var ama maalesef “mü'min” çok az.

Maalesef İslam’ın emirlerini sadece görünüşte uygulayarak Müslüman olduk ama İslam’ın emirlerini kalbimize yerleştirip mü’min olamadık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Kahrolsun İsrail” demek yetmiyor… 20 Mayıs 2021 | 120 Okunma Şirazeden çıkmış memleketimden manzaralar… 17 Mayıs 2021 | 553 Okunma Hayalimdeki Kudüs… 13 Mayıs 2021 | 214 Okunma Hayalimdeki Çin’den Hayalimdeki İsrail’e… 10 Mayıs 2021 | 294 Okunma Yirmili yaşlar ne kadar masum? 06 Mayıs 2021 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar