Kaplumbağa Terbiyecisinin gerçek yüzü…

İletişim Daire Başkanlığı, “360 Kültür Sanat Gösterimi” adı altında bir proje başlattı. Kültür hayatımıza büyük katkıları olacak olan bu çalışma oldukça...

İletişim Daire Başkanlığı, “360 Kültür Sanat Gösterimi” adı altında bir proje başlattı. Kültür hayatımıza büyük katkıları olacak olan bu çalışma oldukça önemli. Başkanlık, bugün Marmara Üniversitesi Sultanahmet Yerleşkesinde “Osman Hamdi Bey” anısına hazırlanan dijital serginin açılışını yapacak.

Bu dijital sergiye katılmak isteyenlere küçük hatırlatmalarım olacak. Böylece insanlar kimi ve neyi ziyaret ettiklerini daha iyi anlayabilsinler.

Osman Hamdi Bey’i halk olarak daha çok “Kaplumbağa Terbiyecisi” isimli eserinden tanıyoruz. Genel olarak da kültür dünyamızda “başarılı” bir insan olarak anlatılmaya çalışılır.

Oysaki Osman Hamdi Bey, dinle diyanetle, millî ruh ve şuur ile uzaktan yakından alakası olmayan hatta “ateist” olarak bilinen bir kişi. Onun ateist olduğuna inanmayanlar çok rahat gerekli kaynaklardan yeterli bilgiyi edinebilirler.

Osman Hamdi Bey iki evlilik yapmış.

Merak etmeyin magazinciliğe soyunuyor değilim, evlilikleri beni/bizi ilgilendirmiyor. Dikkat çekmek istediğim bu evliliklerdeki ayrıntı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Kahrolsun İsrail” demek yetmiyor… 20 Mayıs 2021 | 121 Okunma Şirazeden çıkmış memleketimden manzaralar… 17 Mayıs 2021 | 556 Okunma Hayalimdeki Kudüs… 13 Mayıs 2021 | 219 Okunma Hayalimdeki Çin’den Hayalimdeki İsrail’e… 10 Mayıs 2021 | 296 Okunma Yirmili yaşlar ne kadar masum? 06 Mayıs 2021 | 176 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar