Japon’un görüp de Türk’ün göremediği…

Son yıllarda oldukça garip bir duruma büründük. Eleştirdiğimiz ne kadar şey varsa onları yapıyoruz. İşin en ilginç yanı da bunun yanlış olduğunu bile bile yapıyoruz.Yukarıdaki cümleleri yazmama...

Son yıllarda oldukça garip bir duruma büründük. Eleştirdiğimiz ne kadar şey varsa onları yapıyoruz. İşin en ilginç yanı da bunun yanlış olduğunu bile bile yapıyoruz.

Yukarıdaki cümleleri yazmama okuduğum bir haber sebep oldu.

Japon Bilim Adamı Kaiyo Yasuo “Türkler çok garip millet” deyip şunları söylüyor: “3 yıldır Türk kültürünü inceliyorum. Bir şey çok korkunç, diğeri çok garip. Korkunç olan Batı bir ülkeyi savaşmadan yok ediyor. Ülkede 3-5 dizi hariç hepsi Türk din ve geleneğine ters. Garip olan ise, herkes bunu biliyor ama yine de izliyor. Anne-baba ise çocuğu ile izliyor. Hayret...”

Evet, dışarıdan bakınca bazı şeyler tüm garipliği ve çıplaklığı ile görülebiliyor. İçinde bulunduğumuz garip durum bir Japon’u bile hayretlere sevk ediyor.

İki cami arasında kalmış beynamaza döndük adeta. Yanlış olduğunu biliyor ama yine de yapıyoruz.

Sohbetlerimizde genellikle televizyonun ve televizyon programlarının zararlarından bahsederiz. Sağcısı da solcusu da şikâyetçidir durumdan.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Kahrolsun İsrail” demek yetmiyor… 20 Mayıs 2021 | 121 Okunma Şirazeden çıkmış memleketimden manzaralar… 17 Mayıs 2021 | 556 Okunma Hayalimdeki Kudüs… 13 Mayıs 2021 | 219 Okunma Hayalimdeki Çin’den Hayalimdeki İsrail’e… 10 Mayıs 2021 | 296 Okunma Yirmili yaşlar ne kadar masum? 06 Mayıs 2021 | 176 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar