İstanbul, ah İstanbul...

“İstanbul acaba tarihinde hiç bu kadar göz önünde olmuş mudur?” diye bir soru sorsam sanırım İstanbul’a en büyük haksızlığı yapmış olurum. Çünkü İstanbul sadece bugün...

“İstanbul acaba tarihinde hiç bu kadar göz önünde olmuş mudur?” diye bir soru sorsam sanırım İstanbul’a en büyük haksızlığı yapmış olurum. Çünkü İstanbul sadece bugün değil daha kuruluş düşüncesinden itibaren dünyanın gündeminde olmuş, dünya ve insanlık tarihini pek çok kereler etkilemiş hatta tarihin gidişatını değiştirmiştir.

Bu girişi önümüzde yenilenecek olan İstanbul seçimleri için yaptım. Zira ülkemizin, şehrimizin bütün gündemi İstanbul seçimleri. Lakin ilginç olan bu durum değil.

Bütün dünya İstanbul seçimlerine yönelik programlar, sosyal medya paylaşımları yapmakta! Yani İstanbul bir kez daha bütün dünyanın gündemine konu olmuş durumda.

İstanbul daha kurulmadan öncede hayallere konu olmuş bir şehir.

“Yeni şehrimi nereye kurayım” diye sorulan soruya “körler ülkesinin karşısına” diye gizemli bir cevap alan Kral Byzas, halkıyla birlikte İstanbul Boğazını geçerek Khalkedon’a yani bugünkü adı ile Kadıköy’e kadar gelir. Burada Sarayburnu’nun mükemmel konumunu fark eder.

Üç tarafı sularla çevrili bu yarımada kusursuz bir doğal korunma alanına sahiptir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Kahrolsun İsrail” demek yetmiyor… 20 Mayıs 2021 | 121 Okunma Şirazeden çıkmış memleketimden manzaralar… 17 Mayıs 2021 | 556 Okunma Hayalimdeki Kudüs… 13 Mayıs 2021 | 219 Okunma Hayalimdeki Çin’den Hayalimdeki İsrail’e… 10 Mayıs 2021 | 296 Okunma Yirmili yaşlar ne kadar masum? 06 Mayıs 2021 | 176 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar