İnsan hayatını satın alamazsınız...

Korkum odur ki önümüzdeki günlerde başlayacak olan bayram dönüşleri yine yüreklerimizi yakacak!

Son yıllarda uzun tatil süreçleri yaşanmasıyla birlikte sıklıkla bayram dönüşlerinde ölümlü kaza haberleri ile karşılıyoruz.

Bu bayramda resmi olarak uzun tatil olmamasına rağmen birçok insan tatilini pazar günü akşamına kadar devam ettirecek. Korkum odur ki önümüzdeki günlerde başlayacak olan bayram dönüşleri yine yüreklerimizi yakacak!

Allah’tan bunun olmamasını dilerken “kıssadan hisse” nev’inden bir hikâyeyi anlatmak istiyorum... 

Polisi gördüğünde yavaşlamadan önce takometreye baktı. Hız limitinin 80 olduğu yerde 120 ile gidiyordu ve son dört ay içerisinde dördüncü defa polis tarafından durduruluyordu. Bir insan nasıl bu kadar şanssız olabilirdi?

Arabasını sağa çekti. “İnşaallah şu anda yanımızdan daha hızlı bir araba geçer” diye düşünüyordu.

Polis elinde kalın bir not defteri ile arabadan indi. Birden gelen polisin mahalleden komşuları olduğunu fark etti. İyice arabasının koltuğuna sindi. Bu durum bir cezadan daha kötüydü. Tanıdığı bir polis, arkadaş olduğuna bakmaksızın birini durduruyordu. Hem de hızlı gidip, trafik kurallarını ihlal ettiği için.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Kahrolsun İsrail” demek yetmiyor… 20 Mayıs 2021 | 121 Okunma Şirazeden çıkmış memleketimden manzaralar… 17 Mayıs 2021 | 556 Okunma Hayalimdeki Kudüs… 13 Mayıs 2021 | 219 Okunma Hayalimdeki Çin’den Hayalimdeki İsrail’e… 10 Mayıs 2021 | 296 Okunma Yirmili yaşlar ne kadar masum? 06 Mayıs 2021 | 176 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar