İmam Hatiplere hıncınızı anlayabiliyorum…

Bu memlekette bir kesim var ki İmam Hatip okullarından ve İmam Hatiplilerden hiç hazzetmiyor. Dönem dönem bu hazımsızlıklarını açığa vuruyorlar.Hazımsızlığını en son açığa vuran...

Bu memlekette bir kesim var ki İmam Hatip okullarından ve İmam Hatiplilerden hiç hazzetmiyor. Dönem dönem bu hazımsızlıklarını açığa vuruyorlar.

Hazımsızlığını en son açığa vuran isim ise Erol Mütercimler oldu. Mütercimler, yaptığı densizliğin farkına varıp son anda çark etti ama ben bu hazımsızlığın nedenlerini çok iyi biliyorum.

Biliyorsunuz, Osmanlı sonrasında yeni bir ülke kurup yeni bir toplum oluşturmak isteyenlerin hedefleri belli. Dinden ve diyanetten uzak, mümkünse dinsiz, bu olmasa bile dini esaslara göre yaşamayan bir nesil ve toplum inşa etmek.

Bunun için çok planlar yaptılar, çok emek sarf ettiler, çok gayret gösterdiler!

Aslında tam da hedeflerine, amaçlarına, gayelerine ulaşmak üzereydiler. Hedeflerine ulaşmaya ramak kalmıştı!

Ama birden karşılarına hiç beklemedikleri bir kurum çıktı: İmam Hatip Okulları…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Kahrolsun İsrail” demek yetmiyor… 20 Mayıs 2021 | 121 Okunma Şirazeden çıkmış memleketimden manzaralar… 17 Mayıs 2021 | 556 Okunma Hayalimdeki Kudüs… 13 Mayıs 2021 | 219 Okunma Hayalimdeki Çin’den Hayalimdeki İsrail’e… 10 Mayıs 2021 | 296 Okunma Yirmili yaşlar ne kadar masum? 06 Mayıs 2021 | 176 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar