İmam hatip liselerine üvey evlat muamelesi...

Konuya girmeden önce şu detayı tekrar hatırlayalım: Yeni sistemin temelinde uluslararası bir eğitim sistemi olan “Uluslararası Bakalorya (IB)” eğitim sistemi yatıyor.

Sistemin temelinde öğrencilere teorik derslerin yanında pratik uygulamalarla öğrencilerin ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda yetişmeleri, yaşayarak öğrenmeleri, kendilerini sadece üniversiteye değil hayata da hazırlamaları sağlanmaya çalışılıyor.

Bu bağlamda yeni eğitim sisteminde en çok dikkat çeken husus ders saatlerinin azaltılması konusu. Azalan derslerin yerine ise deneyime yönelik eğitim getiriliyor.

Atölye ve laboratuvar dersleri çalışmaları getirilerek alan derslerinde proje ve uygulama çalışmaları ön plana çıkarılıyor.

İşte bu ders saatlerinin azaltılmasında ve yeni eğitim sisteminin hayata geçirilmesinde Anadolu Liselerinde uygulanan ders saatleri baz alınıyor.

Anadolu liselerinde ders saatlerini azaltarak yeni eğitim sistemini kolaylıkla uygulayabilirsiniz ama meslek dersleriyle zaten ders yükü çok fazla olan İmam hatip liselerinde bu sistemi uygulamak neredeyse imkânsız.

Bu küçük ama temel anekdottan sonra yeni eğitim sistemini irdelemeye başlarken kendiliğinde birtakım sorular doğuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Kahrolsun İsrail” demek yetmiyor… 20 Mayıs 2021 | 121 Okunma Şirazeden çıkmış memleketimden manzaralar… 17 Mayıs 2021 | 556 Okunma Hayalimdeki Kudüs… 13 Mayıs 2021 | 219 Okunma Hayalimdeki Çin’den Hayalimdeki İsrail’e… 10 Mayıs 2021 | 296 Okunma Yirmili yaşlar ne kadar masum? 06 Mayıs 2021 | 176 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar