İmam Hatip liseleri harap edilmeden önce...

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından incelenen ve önümüzdeki yıl uygulamaya konulacak olan yeni eğitim sistemi incelendiğinde en bariz göze çarpan şey şu: Yeni sistemde İmam Hatip liseleri adeta yok...

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından incelenen ve önümüzdeki yıl uygulamaya konulacak olan yeni eğitim sistemi incelendiğinde en bariz göze çarpan şey şu: Yeni sistemde İmam Hatip liseleri adeta yok hükmündedir.

Sistem İmam Hatip liseleri düşünülmeden hazırlanmış algısını oluşturuyor! Sistemi okuyunca ve dertlenerek anlamaya çalışınca bu sonuç çok rahat ortaya çıkıyor.

Sistemin bu haliyle uygulamaya konulması durumunda İmam Hatip liseleri adeta yokluğa mahkûm edilecektir.

Şunu merak etmiyor değilim: Yeni eğitim sistemini hazırlayanlar acaba bilerek mi İmam Hatip liselerini devre dışı bıraktılar yoksa bu bir ihmalden mi kaynaklanıyor?

Eğer birincisi ise durum çok vahim demektir. Eğer ikinci şık ise bu ihmalin telafisine gidilecek midir? Umudum odur ki bu bir ihmaldir ve ihmalin telafisi yönünde adımlar atılacaktır.

Birkaç yazıdır dile getirmeye çalıştığım yeni sistemin eksiklerine devam edecek olursak...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Kahrolsun İsrail” demek yetmiyor… 20 Mayıs 2021 | 121 Okunma Şirazeden çıkmış memleketimden manzaralar… 17 Mayıs 2021 | 556 Okunma Hayalimdeki Kudüs… 13 Mayıs 2021 | 219 Okunma Hayalimdeki Çin’den Hayalimdeki İsrail’e… 10 Mayıs 2021 | 296 Okunma Yirmili yaşlar ne kadar masum? 06 Mayıs 2021 | 176 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar