İkinci evliliği niye yapmayalım ki?

Günümüzde insanlar maalesef aile kurmaktan korkar oldular. Oysa ki aile hem bu dünyanın hem de ahiretin süsü, güzelliği. Ama gelin görün ki biz bugün bu müesseseyi kurmaktan imtina hale geldik, daha doğrusu getirildik.Pandemi...

Günümüzde insanlar maalesef aile kurmaktan korkar oldular. Oysa ki aile hem bu dünyanın hem de ahiretin süsü, güzelliği. Ama gelin görün ki biz bugün bu müesseseyi kurmaktan imtina hale geldik, daha doğrusu getirildik.

Pandemi öncesinde önceki evliliğini sonlandırmış, ikinci bir yuva kurma peşinde olan arkadaşımla uzun bir aradan sonra karşılaşınca kendisine takıldım. “Fırsat bu fırsat, sonbaharda ikinci dalga gelecek diyorlar, yazın yap şu evliliği de uzatma bu işi daha fazla. Nikahına bizi de davet edersin artık” dediğimde “Hocam, resmi nikah yapmayı düşünmüyoruz, sadece imam nikahı ile evleneceğiz” diye karşılık verince açıkçası şaşırdım. “Niye ki?” diye şaşkınlıkla sorduğumda “Hocam, evlilik kolay da boşanmak o kadar zorlaştı ki? Mahkeme kapılarında yıllarca gel git, nafaka derdi ayrı bir sorun. Yarın ne olur ne olmaz, hayat bu, olumsuz bir durumla karşılaşırsak uğraşmayalım diyoruz” cevabını aldım.

Şaşkın şaşkın bakarken “Hocam, şaşırmana gerek yok, bu tarz evlilikler arttı son zamanlarda. Hatta resmi nikah yapanlar da evlilik sözleşmesi yapıyorlar, eğer boşanırlarsa birbirlerine zorluk çıkarmayacakları konusunda. İnanın şimdi evlenmek değil de boşanmak bir dert oldu” demesin mi?

Nasıl yani!

Daha evlenmeden boşanmanın planlarını yapmak…

Bu düşünceyle yapılan evlilikler ne kadar sağlıklı olabilir ki?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Kahrolsun İsrail” demek yetmiyor… 20 Mayıs 2021 | 120 Okunma Şirazeden çıkmış memleketimden manzaralar… 17 Mayıs 2021 | 553 Okunma Hayalimdeki Kudüs… 13 Mayıs 2021 | 214 Okunma Hayalimdeki Çin’den Hayalimdeki İsrail’e… 10 Mayıs 2021 | 294 Okunma Yirmili yaşlar ne kadar masum? 06 Mayıs 2021 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar