İçimizdeki Ermeniler…

"Almanların yenilmesiyle savaş bitmiş mütareke imzalanmıştı Filistin’den çekiliyorduk birkaç arkadaş subayla karşı tarafın subaylarıyla çekilme işlerini görüşmek için...

"Almanların yenilmesiyle savaş bitmiş mütareke imzalanmıştı Filistin’den çekiliyorduk birkaç arkadaş subayla karşı tarafın subaylarıyla çekilme işlerini görüşmek için görüşmeye gittik. Karşı tarafta Fransız üniformalı bir subay bana sık sık bakıyor gözünü benden ayırmıyordu ben buna bir mana veremiyordum.

Fransız subay yerinden kalkıp bana doğru geldi ve:

“Nasılsın Ömer Seyfettin” dedi.

“Beni nerden tanıyorsun, ben bir yüzbaşıyım, öyle tanınacak kadar üst düzey bir komutan değilim” dedim.

“Ömer ben seninle İstanbul da askeri lisede beraber okudum, ben falancayım” deyince hayretler içinde baktım, hatırladım.

Hep dini, Kur'an-ı Kerim’i, inanç değerlerimizi eleştiren, Osmanlıyı ve ecdadımızı devamlı kötüleyen, vatan-bayrak sevgisi olmayan bir öğrenci idi amma yine de Fransız subayı olması normal değildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Kahrolsun İsrail” demek yetmiyor… 20 Mayıs 2021 | 121 Okunma Şirazeden çıkmış memleketimden manzaralar… 17 Mayıs 2021 | 556 Okunma Hayalimdeki Kudüs… 13 Mayıs 2021 | 219 Okunma Hayalimdeki Çin’den Hayalimdeki İsrail’e… 10 Mayıs 2021 | 295 Okunma Yirmili yaşlar ne kadar masum? 06 Mayıs 2021 | 176 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar