Homoseksüel ve Lezbiyen Tedavi Merkezi

“Dr. Robert L. Spitzer” ve “Onarım terapisi” …LGBT’lilerin en çok nefret ettikleri ve asla duymak istemeyecekleri sözcükler. Dr. Robert L. Spitzer, LGBT kavramını bir “hastalık” olarak tanımlayan ve bu...

“Dr. Robert L. Spitzer” ve “Onarım terapisi”

LGBT’lilerin en çok nefret ettikleri ve asla duymak istemeyecekleri sözcükler. Dr. Robert L. Spitzer, LGBT kavramını bir “hastalık” olarak tanımlayan ve bu hastalığın tedavisine yönelik tedavi şekli uygulayan bir bilim insanı.

Tedavi yöntemine ise “Onarım Terapisi” deniyor.

Şunu peşin peşin kabul ediyorum: Bu yazımdan sonra büyük bir linçe maruz kalabilirim. Belki de bir sürü hakaret, küfür edilecek. Yazımı düzeltmem için belkide baskılara maruz kalacağım. Tıpkı benden önce eşcinselliği bir “hastalık” olarak niteleyen ve “tedavi edilmesi” gerektiğini söyleyenler gibi.

Dr. Robert L. Spitzer, eşcinselliğin bir hastalık olduğunu ifade eden bilim insanı. Tedavi yönünde de 200 kişiyle yaptığı çalışmalar mevcut. Ancak Dr. Robert L. Spitzer, öylesine büyük baskılara maruz kaldı ki sonunda geri adım atmak zorunda kaldı ve görevinden uzaklaştırıldı.

"Eşcinsellik hastalıktır" dedikten sonra büyük bir linçe maruz kalan isimlerden birisi de Almanya'da kalp cerrahı olarak çalışan Dr. Metin Çakır. Çakır, sosyal medya hesabında "eşcinsellik hastalıktır" paylaşımında bulunduktan sonra eleştirilerin odağı haline gelmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Kahrolsun İsrail” demek yetmiyor… 20 Mayıs 2021 | 121 Okunma Şirazeden çıkmış memleketimden manzaralar… 17 Mayıs 2021 | 556 Okunma Hayalimdeki Kudüs… 13 Mayıs 2021 | 219 Okunma Hayalimdeki Çin’den Hayalimdeki İsrail’e… 10 Mayıs 2021 | 296 Okunma Yirmili yaşlar ne kadar masum? 06 Mayıs 2021 | 176 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar