Hocalarımızı sahalarda görmek istiyoruz…

İnsanların dini duygularını istismar eden ve daha önce kaleme aldığım bir yazımda yeni bir projeye benzediğini belirttiğim Tuğçe Işınsu’nun kitabı 110. baskısını yapmış. Belki de siz bu...

İnsanların dini duygularını istismar eden ve daha önce kaleme aldığım bir yazımda yeni bir projeye benzediğini belirttiğim Tuğçe Işınsu’nun kitabı 110. baskısını yapmış. Belki de siz bu yazıyı okuduğunuzda 120. baskıyı yapmaktadır!

Ülkemizde kaleme alınmış birçok kitabın ikinci baskıyı göremediği, profesörlerin ve ulemanın kaleme aldığı onlarca ilmi kitabın baskı şansı bile bulamadığı bir ortamda bu tablo inanın yüreğimi şerha şerha etmeye yetiyor da artıyor bile.

Tuğçe Işınsu’nun kitabını okuyanlar veya televizyonlarda izleyenler sanır ki karşımızda büyük bir alim, din konusunda otorite bir şahsiyet var. Işınsu, adeta bir özgüven abidesi halinde, üstelik dekolte kıyafetlerle çıktığı programlarda din hakkında, Allah hakkında ve daha birçok kutsal kavram hakkında büyük büyük laflar ediyor.

İşin en üzücü tarafı da maalesef karşılık buluyor.

Takipçileri yakında Tuğçe Işınsu’yu “şeyh” “hoca” “evliya” "Allah dostu" ilan ederlerse hiç şaşırmayacağım. Bir de düşünün, Işınsu’da onları mürit kabul ederse vay ki ne vay.

Işınsu, istismar ettiği bu alanda yalnız da değil aslında. Işınsu benzeri onlarca yazar kitaplarında, televizyon programlarında, sosyal medyada yayınladıkları videolarda halkımızın yumuşak karnı olan din ve kutsal adına kalem oynatıp, kelam söylüyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Kahrolsun İsrail” demek yetmiyor… 20 Mayıs 2021 | 121 Okunma Şirazeden çıkmış memleketimden manzaralar… 17 Mayıs 2021 | 556 Okunma Hayalimdeki Kudüs… 13 Mayıs 2021 | 219 Okunma Hayalimdeki Çin’den Hayalimdeki İsrail’e… 10 Mayıs 2021 | 295 Okunma Yirmili yaşlar ne kadar masum? 06 Mayıs 2021 | 176 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar