Gelin, yeni eğitim sistemini tartışalım...

Bilmem farkında mısınız ama Türkiye’nin gelecek onlarca yılını değiştirebilecek, dönüştürebilecek kapasitede bir sistem değişikliğine gidiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim sistemi üzerine yapılan değişiklik maalesef yeterince tartışılmadı ve sistem birçok yönden sakıncalar taşıyor.

Daha önceki iki yazımda da belirttiğim gibi sistem aslında özü itibariyle olumlu, ancak uygulamaya konulduğu okullar arasında ‘din eğitimini’ ve özellikle İmam Hatip liselerini arka plana iten, bu okullara üvey evlat muamelesi uygulanan bir yapıya sahip gibi duruyor.

Peki, niçin böyle düşünüyor ve ısrarla bu konuyu gündeme getiriyorum?

Eğer bu sistem mevcut haliyle uygulamaya konursa milletin göz bebeği İmam Hatip liseleri ve büyük mücadeleler sonucu elde edilen din eğitimindeki kazanımların ruhuna Fatiha okumamız gerekecek.

Bunun nedenlerini bu yazımda ve devam eden yazılarımda irdelemeye ve açıklamaya anladığım ölçüde gayret edeceğim. 

Yeni hazırlanan eğitim sisteminde en çok dikkat çeken hususlardan birisi seçmeli dersler konusu oluyor. Yeni sistemde “diğer seçmeli dersler” havuzundan seçilecek ders sayısı 2 saat ile sınırlandırılmış durumda.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Kahrolsun İsrail” demek yetmiyor… 20 Mayıs 2021 | 121 Okunma Şirazeden çıkmış memleketimden manzaralar… 17 Mayıs 2021 | 556 Okunma Hayalimdeki Kudüs… 13 Mayıs 2021 | 219 Okunma Hayalimdeki Çin’den Hayalimdeki İsrail’e… 10 Mayıs 2021 | 296 Okunma Yirmili yaşlar ne kadar masum? 06 Mayıs 2021 | 176 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar