EXXEN’in bu programı virüslü ve sadece gençleri öldürüyor!

İnsanlar bazen çağdaş ve modern olacağız derken kantarın topuzunu öylesine kaçırıyorlar ki insanın utanası geliyor. Bir de buna özgürlük kılıfı giydirmek yok mu işte orada insanın...

İnsanlar bazen çağdaş ve modern olacağız derken kantarın topuzunu öylesine kaçırıyorlar ki insanın utanası geliyor. Bir de buna özgürlük kılıfı giydirmek yok mu işte orada insanın kusası geliyor.

Yakın bir zamanda yayın hayatına başlayan Acun Ilıcalı’ya ait Exxen Dijital platformu kısa zamanda yayınladığı programlar ile tepkileri üzerine çekmeyi başardı. Hele bir program var ki tepki ne kelime adeta nefretleri ve şimşekleri üzerine çekecek bir mahiyete sahip.

Survivor tarzı programların bir proje olma olasılığının yüksek olduğunu daha önceki yazılarımda dile getirmiştim. Bu memleketin gençlerini şirazeden çıkarmak için hazırlanmış senaryoların oyuncuları olmak yeni nesil için maalesef çok çekici görünüyor! Yarışma ya da bu tarz programların formatları neden sürekli bu coğrafyanın değerlerine ters ve dahi bu değerleri alt-üst etme yarışındadır? Gençliği telef etmek adına verilmiş olan görevleri yerine getirmek hem ifa açısından hem de ekonomik kazanç açısından çok keyifli olduğu aşikâr anladık!

Yeni hayata geçen Exxen Dijital platformunun bu programı adeta “bir misyonu” hakkıyla (!) yerine getiriyor. Oysa yabancı sermaye olan Netflix’e hem rakip hem de "millî" bir platform olma gayreti içerisinde yer almak varken!

Ortada memleket gençliğini yok etmek adına bir misyon var ise eğer, yalnızlık da çekmiyorlar. Yardımcı olan insan sayısı hiç de az değil. Hasan Can Kaya bu isimlerden biri mesela…

Hasan Can Kaya’nın “Konuşanlar” isimli programı tam bir rezalet. Rezaletten de öte tam bir facia… Hem bu programı yapmak hem de bu programa konuşmacı olarak katılmak nasıl bir mantık anlayamadım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Kahrolsun İsrail” demek yetmiyor… 20 Mayıs 2021 | 120 Okunma Şirazeden çıkmış memleketimden manzaralar… 17 Mayıs 2021 | 553 Okunma Hayalimdeki Kudüs… 13 Mayıs 2021 | 214 Okunma Hayalimdeki Çin’den Hayalimdeki İsrail’e… 10 Mayıs 2021 | 294 Okunma Yirmili yaşlar ne kadar masum? 06 Mayıs 2021 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar