Devlet ne der, sosyoloji ne der!

II. Murat Han, Şehzade Mehmed’in çocukluk yıllarında biraz yaramazlık yaptığı sırada Akşemseddin’in de yanlarında bulunduğu bir vakit, Şehzade Mehmed’e “Ne kadar yaramaz bir çocuksun, senden...

II. Murat Han, Şehzade Mehmed’in çocukluk yıllarında biraz yaramazlık yaptığı sırada Akşemseddin’in de yanlarında bulunduğu bir vakit, Şehzade Mehmed’e “Ne kadar yaramaz bir çocuksun, senden adam olmaz !” diye çıkışır.

Orada bulunan ve velayet sırrı ile kalp gözü açık olan Akşemseddin Hazretleri hafifçe gülümseyerek der ki; “Peder ne der, kader ne der!”

Geçtiğimiz günlerde yaşadığım bir olay, Akşemseddin Hazretlerinden mülhem olarak “Devlet ne der, sosyoloji ne der” düşüncelerinin zihnimden geçmesine neden oldu.

Metro ile yolculuk yaparken kendimi birden garip bir ortamın içerisinde buluverdim.

Yanımda oturan şahıs telefonla Arapça konuşurken, ayakta duran iki kişi Kürtçe sohbet ediyordu. Hemen bir ön koltukta oturan iki Afrikalı hangi dil olduğunu anlamadığım bir lisanda konuşuyorlardı. Biraz ilerden Çince olduğunu tahmin ettiğim bir lisanın kelimeleri kulaklarıma çarpıyordu.

Metroda bir anda yaşadığım bu garip durum aslında gündelik hayatımızın bir parçası oldu. Sokakta kısa süreli bir yürümenin ardından 3-5 lisan ile hemhal olmak artık rutin bir hayat parçası oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Kahrolsun İsrail” demek yetmiyor… 20 Mayıs 2021 | 120 Okunma Şirazeden çıkmış memleketimden manzaralar… 17 Mayıs 2021 | 553 Okunma Hayalimdeki Kudüs… 13 Mayıs 2021 | 214 Okunma Hayalimdeki Çin’den Hayalimdeki İsrail’e… 10 Mayıs 2021 | 294 Okunma Yirmili yaşlar ne kadar masum? 06 Mayıs 2021 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar