Dayatılan Dijital Uygarlık Çağı ve panzehiri

Uzun bir zamandır hazırlıkları yapılan ve adına Dijital Uygarlık denilen çağ, Koronavirüs bahanesiyle adeta insanlığa dayak ata ata getirilmeye çalışılıyor.“Hiçbir şey eskisi gibi...

Uzun bir zamandır hazırlıkları yapılan ve adına Dijital Uygarlık denilen çağ, Koronavirüs bahanesiyle adeta insanlığa dayak ata ata getirilmeye çalışılıyor.

“Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!” denilen yeni çağda insanlığın hayatına yepyeni normlar getirilmeye çalışılıyor. İnsan fıtratına aykırı olduğunu düşündüğüm bu yeni yaşam tarzının panzehiri ise yine insanların alışkanlıklarından geçiyor.

Dijital Uygarlık Çağı, adım adım dünya insanlarına ve devletlerine kabul ettirilmeye çalışılıyor. Ahlakî, örfî ve dinî değerlere yer verilmeyen bu yeni dünyada insanlar bireysel yaşama, soyutlanmış yaşama ve dijital hayata zorlanıyor.

Dijital dünyada asıl varılması istenilen nokta ise insanların tamamen kontrol edilmesi, her hareketlerinin takip edilebilmesi.

Sadece hareketler mi… hayır, düşünceler de bu yeni çağda kontrol altına alınacak. Kim ne düşünüyor ne satın alıyor, nereye gidiyor ne yiyor ne tüketiyor…  Bütün bunlar bilinmek isteniyor.

Sosyal hayatın, yardımlaşmanın, görüşmenin, dinî hayatın olmadığı böyle bir yaşam dayatması ile karşı karşıyayız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Kahrolsun İsrail” demek yetmiyor… 20 Mayıs 2021 | 121 Okunma Şirazeden çıkmış memleketimden manzaralar… 17 Mayıs 2021 | 556 Okunma Hayalimdeki Kudüs… 13 Mayıs 2021 | 219 Okunma Hayalimdeki Çin’den Hayalimdeki İsrail’e… 10 Mayıs 2021 | 295 Okunma Yirmili yaşlar ne kadar masum? 06 Mayıs 2021 | 176 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar