Bir milli güvenlik sorunu olarak: Ahlak Yoksunluğu

Yıllardır duya duya aşina olduğumuz bir kavram var: Milli Güvenlik Sorunu.Bu bizim için geçerli olduğu gibi bütün dünya devletleri için de geçerli olan bir kavram. Devletler bu kavram ile varlıklarına kasteden...

Yıllardır duya duya aşina olduğumuz bir kavram var: Milli Güvenlik Sorunu.

Bu bizim için geçerli olduğu gibi bütün dünya devletleri için de geçerli olan bir kavram. Devletler bu kavram ile varlıklarına kasteden düşmanları tanımlarlar.

Genel olarak da bu kavramın içi terörizm, bölücülük, düşman devlet gibi devletin bizzat kendisini hedef alan tehditlerle doldurulur. Oysaki bugün hem ülkemiz için hem de bütün dünya için bir milli güvenlik sorunu haline gelmiş bambaşka bir olgu var karşımızda: “Ahlak yoksunluğu”

Ama benim en büyük tehlike olarak gördüğüm bu yeni olgu ve kavram maalesef dünya ve ülkemizde yeterince algılanabilmiş değil.

Eğer algılanabilmiş olsaydı bugün milli güvenlik sorunu olarak ahlak yoksunluğunu konuşuyor olur, buna karşı neler yapılabileceği, bu tehlike ile nasıl başa çıkılabileceği hakkında tartışmalar yapıyor, fikirler ileri sürüyor olurduk.

Maalesef böyle bir şey söz konusu olmadığı gibi böyle bir tehlike ile karşı karşıya olduğumuzun farkında bile değiliz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Kahrolsun İsrail” demek yetmiyor… 20 Mayıs 2021 | 121 Okunma Şirazeden çıkmış memleketimden manzaralar… 17 Mayıs 2021 | 556 Okunma Hayalimdeki Kudüs… 13 Mayıs 2021 | 219 Okunma Hayalimdeki Çin’den Hayalimdeki İsrail’e… 10 Mayıs 2021 | 296 Okunma Yirmili yaşlar ne kadar masum? 06 Mayıs 2021 | 176 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar