28 Şubat’ın Mağdurları Nasıl Mağrura Dönüştü?

Bir toplumu dönüştürme projesi olan 28 Şubat’ın mühendisleri her ne kadar kendi istedikleri dönüşümü gerçekleştiremedilerse de emellerine başka bir şekilde ulaştılar maalesef: 28...

Bir toplumu dönüştürme projesi olan 28 Şubat’ın mühendisleri her ne kadar kendi istedikleri dönüşümü gerçekleştiremedilerse de emellerine başka bir şekilde ulaştılar maalesef: 28 Şubat’ın mağdurları günümüzün mağrurları haline dönüşerek, oluşturulmak istenen deformasyonu gerçekleştirdiler.

28 Şubat turnusol kâğıdı gibi asıl olanla sahte olanı ortaya koydu. Ki o zamanlara kadar, hedefi belli olan bir yapıyla mücadeleye azmetmiş Müslümanlar için tam bir elek görevi gördü. Samimiyetler sınandı, imanı hayatta görünür kılmak mücadelesi verenlerin tavırları sınandı, niyetleri sınandı.

Rabbimden bir daha yaşatmamasını niyaz ettiğim 28 Şubat dönemi toplumsal hafızamızdan asla silinmemesi gereken sahneler barındırıyor. Sadece ve sadece başörtülü olduğu için büyük mağduriyetler yaşayan genç ve yaşlı binlerce insanın yaşadıkları halen hafızalarımızda.

İkna odalarında, yaşadıkları değerlerinden taviz vermesi için üzerinde büyük baskılar kurulan insanlar, başörtüsü hoyratça çekilip alınan genç kızlar, askeriyenin kapısından geri çevrilen anne babalar, mesleğinden atılan, yokluğa mahkûm edilen aileler…

Bunların sayısı artırılabilir elbette ancak yazımızın konusu yaşanan mağduriyetler değil. Zaten bununla ilgili onlarca kitap kaleme alındı, belgeseller çekildi. Yaşanan acılar elbet unutulmayacak ama ben bu yazımda bütün bu yaşanan acıların arkasından gelinen noktaya dikkat çekmek istiyorum.

Başörtüsü zulmüne karşı değerlerinden asla ödün vermemek için o gün büyük mücadeleler sergileyen muhafazakâr toplum bugün maalesef kendi rızasıyla mücadele verdiği değerlerden hızla uzaklaştı. Her ne kadar başörtüsü halen bir “simge” gibi başlarda tutulsa da başörtüsünün olmazsa olmazı “tesettür” kavramı yokmuş gibi davranılıyor. Hele bir de “tesettür modası” kavramı var ki evlere şenlik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Kahrolsun İsrail” demek yetmiyor… 20 Mayıs 2021 | 121 Okunma Şirazeden çıkmış memleketimden manzaralar… 17 Mayıs 2021 | 556 Okunma Hayalimdeki Kudüs… 13 Mayıs 2021 | 219 Okunma Hayalimdeki Çin’den Hayalimdeki İsrail’e… 10 Mayıs 2021 | 296 Okunma Yirmili yaşlar ne kadar masum? 06 Mayıs 2021 | 176 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar