Tatil programı

Türlü gerilimler, biteviyelik içinde geçen yıl boyunca bir hayal kuruluyor. Tatilde şunu şunu yapacağım, şuraları gezeceğim vb.İlk cümlede geçen o menhus yılı siz programlamadığınız...

Türlü gerilimler, biteviyelik içinde geçen yıl boyunca bir hayal kuruluyor. Tatilde şunu şunu yapacağım, şuraları gezeceğim vb.

İlk cümlede geçen o menhus yılı siz programlamadığınız için, artık bir hafta mı, onbeş gün mü, bir ay mı olacak tatilinizi de size bırakmıyorlar ki. Aslında program denilen şey, size gelinceye kadar pek çok kişi ve kurum tarafından mıncıklanmış, örselenmiş, denenmiş, istatistik –verim– psikolojik danışmanlık vb. gibi badirelerden geçmiştir. Sistemin size biçtiği yerde duruyorsunuz. O kıskaçtan özgür olmak, ancak ve belki serserilik diye vasıflandırılacak atılımlar ister. Bu da doğrusu akıllı-uslu bir adama, ebeveyne, çocuğa yakışmaz.

Yine de medyada, okulda, günlük hayatta sizi kışkırtan pek çok unsur vardır.

Varlıklı kesimin –kim bilir ne pahasına ve hangi program uyarınca– sergilediği gösteriler. Bunlara özenmekten hadi çabuk kurtuldunuz diyelim, ne yapacaksınız?

Tatil zaten bir programdır...

Sayısız alternatif sunulur, seçiminizi yapın artık. Offf, hep aynı şey, hep aynı şey diye nefes boşaltmayın. O kadar zaman, tasarruf ve fedakarlık ile kurduğunuz yazlık da sıradan hâle mi geldi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Köprü 17 Nisan 2024 | 143 Okunma Huşû 10 Nisan 2024 | 51 Okunma Ver kurtul 03 Nisan 2024 | 541 Okunma Nasip 27 Mart 2024 | 341 Okunma Yalnızlık 20 Mart 2024 | 320 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar