Şifalı bitkiler

İlaç sanayii dünyanın önemli sanayi dallarından biridir. Bu alanda acımasız bir rekabet vardır. (Hangi dalda yok ki!). Bir ilacın hangi hastalığa şifa olacağı yıllar alan araştırmalar, laboratuvar...

İlaç sanayii dünyanın önemli sanayi dallarından biridir. Bu alanda acımasız bir rekabet vardır. (Hangi dalda yok ki!). Bir ilacın hangi hastalığa şifa olacağı yıllar alan araştırmalar, laboratuvar çalışmaları, denemeler vb. sonucu kesinlik kazanır. Yine de bir ilacın zararı tesbit edilerek piyasadan toplatıldığına sık rastlıyoruz.

İlaç hammaddeleri arasında “şifalı bitkiler”in tuttuğu yer büyük. Kadim zamanlardan beri dünyanın her yerinde eski tıp-eczacılık bitkilerden ilaç yapmayı denemiş ve geliştirmiştir. Öyle ki bu tecrübe birikimi zamanla kıtalararası değişimlere, mal talebine, baharatla beraber ilaç ticaretine yol açmıştır.

Modern tıp-eczacılık bu birikimi geliştirerek ilaç sanayiini doğurdu. İlaç sanayii bir iki yüzyıl içinde inanılmaz başarılar kazandı ve tabi bu sanayii kuranları da zengin etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Köprü 17 Nisan 2024 | 145 Okunma Huşû 10 Nisan 2024 | 51 Okunma Ver kurtul 03 Nisan 2024 | 554 Okunma Nasip 27 Mart 2024 | 341 Okunma Yalnızlık 20 Mart 2024 | 321 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar