Peki bu iş nasıl olacak?

Sanayie (endüstri) kafa tutmanın, alıp başını giden teknolojiye, “yaramaz, gavur icadıdır” demenin, gelişmeyi-kalkınmayı-zenginliği refah ve konforu “reddetmenin” ne mânası var?Bu...

Sanayie (endüstri) kafa tutmanın, alıp başını giden teknolojiye, “yaramaz, gavur icadıdır” demenin, gelişmeyi-kalkınmayı-zenginliği refah ve konforu “reddetmenin” ne mânası var?

Bu “mâna”yı altı aydır anlatıyorum: Elbette ki okuyanların kahir ekseriyeti anlamıştır.

Kahve ağzı ile konuşuyorum, felsefe yapmıyorum.

İnanıyorum ki, bu teklif karşısında tüm insanlık şöyle diyecek: “Keşke dünya senin dediğin gibi güllük-gülistanlık olsa”. Hepimizin bir yeşil bahçe içinde tek katlı, pembe pancurlu sevimli bir evi olsa. Hep birlikte, barış içinde mutlu-mesut yaşasak.

Ama bu bir masal!

Böyle bir dünya yok, olmadı, olmayacak, diyeceksiniz. Habil ile Kabil’i hatırlatacaksınız. İnsan insanın kurdudur diyeceksiniz. Çağdaşlığın otobüsüne tıkıldığınız için nefes darlığı çekerek, ayakta kalmaya çabalayarak “İlerleyelim beyler” demeye devam edeceksiniz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Evvelbahar 24 Nisan 2024 | 125 Okunma Köprü 17 Nisan 2024 | 151 Okunma Huşû 10 Nisan 2024 | 57 Okunma Ver kurtul 03 Nisan 2024 | 557 Okunma Nasip 27 Mart 2024 | 343 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar