Cenneti arayan adam

Mahya Yayınları ülkemizde de tanınan Ziyaüddin Serdar’ın Cenneti Arayan Adam-Septik Bir Müslümanın Yolculuğu adlı eserini yayımladı (3. bs. Mart 2019). İbrahim Kapaklıkaya’nın güzel çevirisi ile...

Mahya Yayınları ülkemizde de tanınan Ziyaüddin Serdar’ın Cenneti Arayan Adam-Septik Bir Müslümanın Yolculuğu adlı eserini yayımladı (3. bs. Mart 2019). İbrahim Kapaklıkaya’nın güzel çevirisi ile bu kitap düşünen çevrelerde ilgi uyandıracaktır.

Ziyaüddin Serdar 1951 Pakistan doğumlu. İngiltere’de büyüdü, Londra’da City Üniversitesinde fizik ve iletişim bilimleri okudu. Elliden fazla eser, pek çok dergi yayımladı. Radyo ve TV programları yaptı. Çıkardığı Inquiry (1984) dergisinin Türkiye temsilcisi hatırladığım kadarı ile Ahmet Kot idi. Z. Serdar ilk gençliğinden itibaren nerede bir İslâmî oluşum varsa gidip gören, anlamaya çalışan, bu arada entelektüel dostları ile uluslararası yayın faaliyeti yürüten, Tebliğcilerden Şeyh Nazım’a, Ebubekir es-Sufî’den İhvan’a, Farukî’den İran devrimine, Cemaat-ı İslâmî’den (Babası bu partiye mensuptur) Usame b. Ladin’e Malezya’ya ve Atlas ile Enver İbrahim’e sık sık Türkiye’ye uzanan seyahatler araştırmalar, deneyimlerle zenginleşen bir yolculuğu sergilemiş. TV Yayıncısı olduğundan panoramik, rahat okunan bir kitap yazmış. Ülkemizin İslâmî mahfilleri anlatılan her kişi ve olaydan haberdardır. Yaşı yetenler maziye dönüp bir muhasebe yapabilir. Gençler için ders alınacak popüler düşünce tarihi sayılır.

İslâmî nokta-i nazardan imal-i fikr etmeye çalışanlar, geleceğe dönük araştırma yapanlar kitaba bigane kalmamalı.

Aşağıya Ziya’nın Malezya tecrübesinden bir bölüm aktarıyorum. Anlayana:

“Televizyonda ilk kez canlı yayınlanan savaş olan Körfez Savaşı sona erdi. Tüm savaşlar gibi, galibi ve mağlubu kesin belli olmayan, boşlukta bir sürü soru bırakan, gelecek için çözülmemiş sorunlar yumağıyla dolu bir savaş olarak bitti. Tıpkı tüm savaşların bitişi gibi.

İşimize devam etmek için Malezya’ya döndüm. Çok kültürlü gerçek bir İslami cennetin burada kurulabileceği inancıma titizlikle sarıldım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Evvelbahar 24 Nisan 2024 | 40 Okunma Köprü 17 Nisan 2024 | 145 Okunma Huşû 10 Nisan 2024 | 53 Okunma Ver kurtul 03 Nisan 2024 | 556 Okunma Nasip 27 Mart 2024 | 343 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar