Bir avuç toprak

Oturduğumuz evin yanındaki büyük ve boş arsaya devasa bir bina inşa edildi.İki yüksek rezidans, otel, alt kat bir alışveriş merkezi, havuz, süs bitkileri ve her yer beton. Beton zeminde granit kayalar. Her bina insanın...

Oturduğumuz evin yanındaki büyük ve boş arsaya devasa bir bina inşa edildi.

İki yüksek rezidans, otel, alt kat bir alışveriş merkezi, havuz, süs bitkileri ve her yer beton. Beton zeminde granit kayalar. Her bina insanın üstüne üstüne geliyor. İkisi de birer ejderha.

Mimarlar, peyzaj ustaları bu korkuyu, bu baskıyı kırmak, insanlara biraz olsun ferahlık vermek için alış-veriş merkezinin üzerini çimenler, çiçekler, bodur ağaçlar ile süslediler. Gören kişi orada bir avuç toprak var sanacak, orayı gerçek bir bahçeymiş diye kabul edecek.

Acaba eder mi?

Beton ve çelik karşısında aciz kalan insan kendi yarattığı canavarın şerrinden kaçmak için her türlü yalana inanmak ihtiyacındadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Oruç 13 Mart 2024 | 278 Okunma Bir şey yap 06 Mart 2024 | 206 Okunma Akıllıyım diyorsun niçin zengin değilsin?.. 28 Şubat 2024 | 324 Okunma Akbank’ın önünde armut ağacı 21 Şubat 2024 | 543 Okunma Güvercin avlayan martı 14 Şubat 2024 | 379 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar