Beklenen şarkı

(Sayın Tarım Bakanı Pakdemirli’ye)Yıllardan beri tarımla ilgili yazılar yazıyorum. (Medyada benden başka tarım yazan kaç kişi var acaba?) Bu yazılar “uzman işi” değil, toprağı ve tabiatı seven...

(Sayın Tarım Bakanı Pakdemirli’ye)

Yıllardan beri tarımla ilgili yazılar yazıyorum. (Medyada benden başka tarım yazan kaç kişi var acaba?) Bu yazılar “uzman işi” değil, toprağı ve tabiatı seven bir hikâyecinin hissiyatını ve fikirlerini yansıtıyor.

Dünya “Çağdaş Küresel Medeniyet”in hakimiyeti altındadır. Bu medeniyet hakimiyeti gökten yere indirip, âhıreti inkar ile özgürleşip her türlü zulmü işleyerek temerküz eden sermaye ve modern teknolojinin eseri olan sanayi ile kuruldu. Üretim-tüketim zinciri kırılması muhal bir fasit daire oldu. İnsanı ve tabiatı ağır ağır felakete götüren, yokeden bu tanrıtanımaz ideolojiye karşıyım. Hem ülkemiz hem de dünya, ancak “Hududullah” çerçevesinde sürdürülen “Kanaat Ekonomisi”ne bağlı bir toplum tasarımı ile çıkmazdan çıkabilir. İnsanoğlu yeniden toprağa dönmelidir. Koca Yunus’u hatırlayalım:

Benim yüzüm yerde gerek

Bana rahmet yerden yağar

Bu teorik söylemi bir yana koyarak, yeni sisteme ve bu sistemin ilk hükumetine başarılar dileyip gündemden hiç düşmeyen bir konuya temas edeceğim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nasip 27 Mart 2024 | 320 Okunma Yalnızlık 20 Mart 2024 | 316 Okunma Oruç 13 Mart 2024 | 285 Okunma Bir şey yap 06 Mart 2024 | 211 Okunma Akıllıyım diyorsun niçin zengin değilsin?.. 28 Şubat 2024 | 327 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar