Seçilmişler Atanmış mıdır?

“Hikâye kalmadı, yenisi yazılıyor”. Bu yorum ANDY-AR Araştırma şirketi Başkanı Faruk Acar’a ait. Aslında belediye başkanlarının istifa ettirilmeleri, burada da ifade edildiği gibi yeni hikâye...

“Hikâye kalmadı, yenisi yazılıyor”. Bu yorum ANDY-AR Araştırma şirketi Başkanı Faruk Acar’a ait. Aslında belediye başkanlarının istifa ettirilmeleri, burada da ifade edildiği gibi yeni hikâye arayışlarından başka bir şey değil. Bu süreçler yönetilirken de maalesef, hiçbir kıstas dikkate alınmıyor. Varsa yoksa girilecek seçimleri kazanmak tek hedef.

Tabi ki bir siyasi partinin meşru zeminde seçimlerden galip çıkmak için uygun gördüğü kararları almasından daha doğal olan bir şey olamaz.

Ancak bir iş bu kadar mı temel siyasi değerler dikkate alınmadan yapılabilir? 
Hep soruldu biz de hatırlatalım. Eğer başkanlar hakkında bir suç isnadı varsa hukuk hiçe sayılarak görevden ayrılmış olmaları aklanmaları için nasıl yeterli oluyor? Herhangi bir suçları yoksa bu şekilde aba altından sopa gösterilerek istifaya zorlanmaları bırakın demokratik olup olmadığını, insani bir yaklaşım olarak değerlendirilebilir mi? Milletin tercihiyle iş başına gelmiş bu kişiler partilerinin yazacağı yeni hikâyelerin kurbanları olarak seçilmeleri ne kadar adil bir karardır? Ayrıca aynı şekilde neden milletvekilleri için de benzer süreçler işletilmiyor? Aday gösterilmeyecek vekiller için seçimler bekleniyorken, başkanlar için bu kadar acele etmenin gerekçesi nedir?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyaset ve Güven 25 Şubat 2018 | 129 Okunma Macera Dolu Amerika (!) 18 Şubat 2018 | 199 Okunma Çıkışın Şifresi Akdeniz’de 11 Şubat 2018 | 133 Okunma ‘Suskunluk Sarmalı’ 04 Şubat 2018 | 113 Okunma YENİAD’la Sudan ziyaretimiz 28 Ocak 2018 | 134 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar