Kudüs Ana Gibidir

“Büyük Kudüs Mitingi”Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi 56 yaşında vefat etmeden önce, “Vasiyetim, ümmetin saadet ve huzurunu dilemekten başka bir şey değildir” diye bir beyanda bulunur. Gerçekten de onun...

“Büyük Kudüs Mitingi”
Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi 56 yaşında vefat etmeden önce, “Vasiyetim, ümmetin saadet ve huzurunu dilemekten başka bir şey değildir” diye bir beyanda bulunur. Gerçekten de onun fethettiği Kudüs özgür olduğunda ümmet huzur ve güven içinde bir yaşam sürmüştü. Ne zaman ki Kudüs işgal edildi, sadece Filistin değil, bütün İslam coğrafyası huzuru arar oldu.

Ne zaman ki ilk kıble Mescid-i Aksa ile Müslümanların arasına Siyonist işgalciler girdi, sadece Filistin’in değil, bütün bir İslam coğrafyasının gözyaşları sel oldu, kanı oluk oluk akıtıldı.
Çünkü Kudüs bu ümmetin kalbi gibidir. Tarihi akış, olayların seyri bunu bize hep teyit etmiştir. Dün Haçlı Seferleri’nin hedefinde Kudüs vardı. Bugün Büyük İsrail projesinin merkezinde de Kudüs var. Kudüs tam manasıyla düştü mü, İstanbul kuşatılmış, Kahire tükenmiş, Bağdat bitmiş, Şam’ın hayat damarları kesilmiş, Tahran perişan olmuş, Bakü umudunu yitirmiş, Saraybosna yâd ellerin insafına terk edilmiş demektir.

Çünkü Kudüs ana gibidir. Hayırsız evlatları da olsa onlara kahretmez. Acıyı, derdi, sıkıntıyı kendi içinde yaşar da, onlara beddua etmez. Hep verendir, karşılık beklemez. Bütün okları kendi üzerine çeker de, tek evlatlarımın göğsüne bu namert hançerler saplanmasın diye sızlanır durur. Sabreder. Yalnız başına onur bekçiliği yapar da, yine de kimselere dertlenmez. Çünkü Kudüs taşıyabilene bir emanettir. Kudüs miracın durak noktası kutsal mabet Mescid-i Aksa’yı sinesinde barındıran, belirli bir dönem de olsa bütün Müslümanların günde 5 vakit yüzlerini döndüğü, arşı âlâya ulaşmanın merkezi ve peygamberlere yoldaşlık etmiş bir şehirdir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyaset ve Güven 25 Şubat 2018 | 129 Okunma Macera Dolu Amerika (!) 18 Şubat 2018 | 199 Okunma Çıkışın Şifresi Akdeniz’de 11 Şubat 2018 | 133 Okunma ‘Suskunluk Sarmalı’ 04 Şubat 2018 | 113 Okunma YENİAD’la Sudan ziyaretimiz 28 Ocak 2018 | 134 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar