Yoongi duyar da üzülür mü? Sanmıyorum…

İzmir Ödemiş’te 15 yaşındaki Buse Melisa K. emekli astsubay babası Özay K.’nin beylik tabancasıyla canına kıydı.Genç kızın sosyal medya hesaplarındaki mesajları, babasının baskısıyla...

İzmir Ödemiş’te 15 yaşındaki Buse Melisa K. emekli astsubay babası Özay K.’nin beylik tabancasıyla canına kıydı.

Genç kızın sosyal medya hesaplarındaki mesajları, babasının baskısıyla intihar ettiğinin göstergesi. Baba Özay K., ‘intihara sürükleme’ suçlamasıyla tutuksuz yargılanıyor.

İntihar haberlerinin, ‘kötü’ ve ‘acı’ olarak etiketlense bile ‘akla getirici’ bir yönü olduğu çok sayıda bilimsel araştırmayla ortaya konuldu.

O yüzden yıllar önce Türk basınında alınmış ‘zımni karar’a uyarak, AKŞAM intihar haberlerine yer vermemeyi tercih ediyor.

Ancak Melisa’nın durumu bir istisna.

Babasını sorumlu tuttuğu mesajlar, sadece suç soruşturması açısından önemli değil, toplumsal olarak hepimizin ve kurumsal olarak kamunun dikkatini çekmeyi gerektiriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP sıtmaya razı oldu, Özdağ'la aynı adaya oy istedi 26 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türk'ün anlamını daraltmayalım, yeter… 23 Mayıs 2023 | 328 Okunma Kılıçdaroğlu CHP'yi Zafer'e taşıdı! 19 Mayıs 2023 | 2.272 Okunma Gençlere karşı ‘üçkağıt' yapılmaz 17 Mayıs 2023 | 278 Okunma Anadolu Ajansı, seçim sonuçlarını nasıl veriyor? 16 Mayıs 2023 | 502 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar