Ukrayna'nın bir şansı var: Erdoğan

Sovyetler Birliği'nin sözüm ona 'sosyalist' yönetimlerinin en önemli işlerinden biri, bütün cumhuriyetlerde Rus nüfusu artırmaktı.Bugün Ukrayna'nın Kırım yarımadasının Rusya tarafından ahlakı ve...

Sovyetler Birliği'nin sözüm ona 'sosyalist' yönetimlerinin en önemli işlerinden biri, bütün cumhuriyetlerde Rus nüfusu artırmaktı.

Bugün Ukrayna'nın Kırım yarımadasının Rusya tarafından ahlakı ve doğusunda Donbass bölgesi sorununun arkasında da bu var.

Kırım'da çoğunluğu oluşturan Tatar Türk nüfusu sürgünlerle dağıtılırken, yerine Rus nüfus yerleştirilmişti; aynı şey Donbas için de geçerli.

Ve bugünkü Rusya, Sovyetler'in yerleştirdiği Rus nüfus üzerinde 'nüfuz' kullanarak yeni sonuçlar elde etmeyi sürdürüyor.

Sovyetler'in dağılmasından sonra ilk 15 yıl boyunca Batı, Rusya'daki krizlerden yararlanarak eski Sovyet cumhuriyetlerini kendi tarafına çekti, AB ve NATO üyesi yaptı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP sıtmaya razı oldu, Özdağ'la aynı adaya oy istedi 26 Mayıs 2023 | 249 Okunma Türk'ün anlamını daraltmayalım, yeter… 23 Mayıs 2023 | 331 Okunma Kılıçdaroğlu CHP'yi Zafer'e taşıdı! 19 Mayıs 2023 | 2.276 Okunma Gençlere karşı ‘üçkağıt' yapılmaz 17 Mayıs 2023 | 283 Okunma Anadolu Ajansı, seçim sonuçlarını nasıl veriyor? 16 Mayıs 2023 | 503 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar