'Türkiye ile ilişkileri yeniden inşa etmeliyiz; bu Trump'la olur'

Heritage Vakfı Dış Politika Çalışmaları Merkezi Başkanı Luke Coffey ile önceki hafta İstanbul’da yapılan TRT World Forum’da tanıştım. Eski bir asker ve ABD-Avrupa, NATO ve Avrasya ilişkilerinde uzman...

Heritage Vakfı Dış Politika Çalışmaları Merkezi Başkanı Luke Coffey ile önceki hafta İstanbul’da yapılan TRT World Forum’da tanıştım. Eski bir asker ve ABD-Avrupa, NATO ve Avrasya ilişkilerinde uzman bir politika analisti. Bir dönem İngiltere Savunma Bakanlığı’nın da ‘ilk yabancı danışmanı’ olmuş. Uluslararası TV ve yayınlarda yazı ve yorumları yayınlanıyor. 

Vakıf, ABD’de Cumhuriyetçi Parti’ye yakın bir düşünce kuruluşu. Açıkça söylemese de Coffey de öyle. 

Yorumlarında ABD-Türkiye ilişkilerinin düzelmesinden, ABD’nin terör örgütü YPG ile ortaklığının yanlış olduğundan söz ediyordu. 

Ben de ‘cumhuriyetçi bir yönetimde neden iki farklı davranış türü var; hangisini dikkate almalı’ sorusunu konuşmak istedim. 

***

- ABD yasalarına göre PKK terör örgütü. YPG’nin de onun uzantısı olduğu ABD raporlarında ya

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP sıtmaya razı oldu, Özdağ'la aynı adaya oy istedi 26 Mayıs 2023 | 249 Okunma Türk'ün anlamını daraltmayalım, yeter… 23 Mayıs 2023 | 331 Okunma Kılıçdaroğlu CHP'yi Zafer'e taşıdı! 19 Mayıs 2023 | 2.276 Okunma Gençlere karşı ‘üçkağıt' yapılmaz 17 Mayıs 2023 | 283 Okunma Anadolu Ajansı, seçim sonuçlarını nasıl veriyor? 16 Mayıs 2023 | 503 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar