Sosyal medya ‘virüsleri'ni bilme hakkımız var

Devlet bir yandan koronavirüs vakalarını tespit etmeye, olası bir yayılma tehdidine karşı tedbirler almaya, bu tedbirlerden ekonomik olarak zarar görenleri korumaya yönelik destekler sağlamaya çalışıyor. Ailesine...

Devlet bir yandan koronavirüs vakalarını tespit etmeye, olası bir yayılma tehdidine karşı tedbirler almaya, bu tedbirlerden ekonomik olarak zarar görenleri korumaya yönelik destekler sağlamaya çalışıyor.

Ailesine, çevresine ve toplumuna duyarlı vatandaşlar evinden çıkmıyor, kişisel tedbirlerini alıyor, temizliğine, çocuğunun uzaktan eğitimine yoğunlaşıyor.

Ama birilerinin en az koronavirüs kadar ‘tehlikeli’ ve insanlık dışı bir gündemi var: Sosyal medyadan sahte haberler yayarak paniği arttırmak!

Devlet bir de bunlarla uğraşıyor.

Dün, bu halk düşmanlarının kullandığı 316 sosyal medya hesabı daha tespit edildi.

Son bir hafta içinde yalan haber ve sahte belge yayınlayarak halkı korku ve paniğe sürükleyen; sağlık çalışanlarını ve devleti hedef gösteren paylaşımlar yapmışlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP sıtmaya razı oldu, Özdağ'la aynı adaya oy istedi 26 Mayıs 2023 | 249 Okunma Türk'ün anlamını daraltmayalım, yeter… 23 Mayıs 2023 | 331 Okunma Kılıçdaroğlu CHP'yi Zafer'e taşıdı! 19 Mayıs 2023 | 2.276 Okunma Gençlere karşı ‘üçkağıt' yapılmaz 17 Mayıs 2023 | 283 Okunma Anadolu Ajansı, seçim sonuçlarını nasıl veriyor? 16 Mayıs 2023 | 503 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar