Savunma sanayii kurumlarına saldırıların anlamı

Önceki gün Milli Savunma Bakanlığı'nın Askeri Fabrika ve Tersane İşletme A.Ş.'nin (ASFAT) 4 yılda hayata geçirdiği savunma sanayii projelerine ilişkin açıklamasını dün AKŞAM'da okudunuz....

Önceki gün Milli Savunma Bakanlığı'nın Askeri Fabrika ve Tersane İşletme A.Ş.'nin (ASFAT) 4 yılda hayata geçirdiği savunma sanayii projelerine ilişkin açıklamasını dün AKŞAM'da okudunuz.

Açıklamada, "ASFAT'ın, 27 askeri fabrika ve 3 tersanede tasarım ve üretim yaptığı; Pakistan'a satılan 4 MİLGEM gemisiyle Cumhuriyet tarihimizin tek kalemde en büyük savunma sanayii ihracatını gerçekleştirdiği; Kayseri 2. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü'nü bütün A400M uçakları için bakım ve yenileme merkezi haline getirdiği; Mekanik Mayın Temizleme Teçhizatı üreten Milli Mayın Faaliyet Merkezi'ne Uluslararası Sertifikasyon kazandırdığı; Azerbaycan, Burkina Faso ve Togo'ya 24 adetlik ilk ihracatları yaptığı; Deniz Kuvvetleri için 10 bin tonluk yüzer havuz inşa ettiği, denizaltılar için yüzer havuz projesine başladığı; Hassas Güdüm Kiti ve Nahçıvan Askeri Fabrikaları'nın modernizasyonu projelerinin de sürdürüldüğü" bilgileri vardı.

O sırada, Savunma Sanayii Başkanlığı'na bağlı STM'nin (Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş.) Genel Müdürü Özgür Güleryüz'ün gönderdiği "Türk Savunma Sanayiinin Yükselişi ve Ambargolar / Kritik Teknoloji, Bileşen ve Alt Sistemlerde Yerlileşme Hamlesi" başlıklı kitabı okumam tam bir tevafuktu.

- Kitapta, emekli büyükelçi Uluç Özülker diyordu ki; "Soğuk Savaş bir savaş değil, bir denge politikasıdır. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP sıtmaya razı oldu, Özdağ'la aynı adaya oy istedi 26 Mayıs 2023 | 249 Okunma Türk'ün anlamını daraltmayalım, yeter… 23 Mayıs 2023 | 330 Okunma Kılıçdaroğlu CHP'yi Zafer'e taşıdı! 19 Mayıs 2023 | 2.275 Okunma Gençlere karşı ‘üçkağıt' yapılmaz 17 Mayıs 2023 | 283 Okunma Anadolu Ajansı, seçim sonuçlarını nasıl veriyor? 16 Mayıs 2023 | 503 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar