Rusya ile diyalog sürecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Lavrov’la ‘diyalog kanallarının açık olması’ konusunda hemfikir olduklarını belirterek “Böylesine ciddi bir sorunu...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Lavrov’la ‘diyalog kanallarının açık olması’ konusunda hemfikir olduklarını belirterek “Böylesine ciddi bir sorunu diyalog olmadan aşmak mümkün degil. Gereksiz sert açıklamalara rağmen biz gerginliği tırmandırmak istemiyoruz. Onlar da tırmandırmak istemediklerini söylediler daha önce” dedi.

Bakan Çavuşoğlu ile Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da yapılan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dışişleri Bakanları toplantısı sırasında Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’la görüşmesinden hemen sonra konuşma fırsatı bulduk.

Dünya medyasının da odaklandığı görüşmeyi “İki büyük devletin dışişleri bakanlarına yakışır olgunlukta geçti” diye niteleyen Çavuşoğlu, “Farklı düşünsek de birbirimizin görüşlerini saygıyla dinledik. İthamlara, iddialara cevaplarımızı net olarak verdik” dedi.

“Cumhurbaşkanımız ve ailesine yönelik mesnetsiz iddiaları durdurmalarını söyledik” diyen Çavuşoğlu, muhatabıyla her şeyi açıkça konuştuklarını belirterek, Rus pilotun cenazesinin Suriye tarafından alınarak teslim edilmesiyle ilgili olarak “insani görevimizi yaptık dedik, onlar da teşekkür etti” açıklamasını yineledi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP sıtmaya razı oldu, Özdağ'la aynı adaya oy istedi 26 Mayıs 2023 | 249 Okunma Türk'ün anlamını daraltmayalım, yeter… 23 Mayıs 2023 | 331 Okunma Kılıçdaroğlu CHP'yi Zafer'e taşıdı! 19 Mayıs 2023 | 2.276 Okunma Gençlere karşı ‘üçkağıt' yapılmaz 17 Mayıs 2023 | 283 Okunma Anadolu Ajansı, seçim sonuçlarını nasıl veriyor? 16 Mayıs 2023 | 503 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar