PYD’ye yeni sefer emri Rakka mı, Cerablus mu?

Son haberi biliyorsunuz:Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD, Şanlıurfa Akçakale karşısındaki Tel Abyad’da ‘kanton’ ilan etti. PYD’nin ajansı ANHA ise kanton...

Son haberi biliyorsunuz:
Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD, Şanlıurfa Akçakale karşısındaki Tel Abyad’da ‘kanton’ ilan etti.

PYD’nin ajansı ANHA ise kanton değil ‘özerklik’ ilan edildiğini duyurdu. Ajansa göre kararı ‘Tel Abyad İhtiyarlar Meclisi’ almış.

Öncesindeki bakınca bir ‘şablon’ proje görülüyor: 

“ABD uçakları bombalar, DAEŞ/IŞİD çekilir, PYD güçleri girer, kontrollerine girmeyen Kürt aşiretler, Araplar ve Türkmenler bölgeden sürülür ve kanton ilan edilir.”

Örnek:

24 Ekim 2014’te Mısır’ın El Ahram gazetesi, “PYD’nin Kobani (Ayn el Arab) çevresinde etnik temizlik yaptığını” yazdı. Gazeteye göre ‘PYD yanlısı olmayan Suriyeli Kürt partileri’ de bunu doğruluyor. ‘Devrimci güçler koalisyonu’ adlı muhalif yapılanmanın üyesi olan 11 Kürt partisinin PYD’ye yönelik suçlamaları şöyle: PYD Kobani ve diğer bölgelerde bir Kürt devleti kurmak için Esad yönetimi ve İran’la anlaştı; muhalif Kürtleri ve 250 bin Arap’ı bölgeden sürdü. Direnen köyleri anlaşarak IŞİD’e devretti.”

- 14 Haziran’da PYD, Tel Abyad’a bağlı Türkmen köyleri Hamam, Dedeler, Babıl Hava, Bilal Çete ve Sirt köylerini boşalttı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jeff Rathke, “PYD’ye, geçmişte Kürt rakip siyasi partilerin sindirilmesi dahil insan hakları sicillerine dair kaygılarımızı kendilerine dile getirmiştik” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP sıtmaya razı oldu, Özdağ'la aynı adaya oy istedi 26 Mayıs 2023 | 249 Okunma Türk'ün anlamını daraltmayalım, yeter… 23 Mayıs 2023 | 331 Okunma Kılıçdaroğlu CHP'yi Zafer'e taşıdı! 19 Mayıs 2023 | 2.276 Okunma Gençlere karşı ‘üçkağıt' yapılmaz 17 Mayıs 2023 | 283 Okunma Anadolu Ajansı, seçim sonuçlarını nasıl veriyor? 16 Mayıs 2023 | 503 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar